2022, el millor any per l’audiovisual en català

- Advertisement -

Ha acabat el 2022, el millor any per l’audiovisual en català des del tancament del 3XL. Algunes plataformes (Prime Video i Netflix) han començat a doblar al català, Filmin ha coproduït títols en català i hem vist la refundació del nou SX3. L’any 2023 pinta molt bé. És hora de veure les estadístiques de cerca de la primera volta completa al sol de la pàgina web desdelsofa.cat.

10 plataformes més cercades

AmazonPrimeVideo

 1. Prime Video 32,4%
 2. Netflix 19,8%
 3. Disney+ 12,1%
 4. FilminCAT 10,6%
 5. Altres Plataformes 9,8%
 6. SX3 4%
 7. Movistar+ 3,6%
 8. 3 a la carta  2,9%
 9. Rakuten TV 2,8%
 10. Les plataformes de la resta de televisions 2%
- Advertisement -

Si heu seguit els rànquings mensuals, no us sorprendran les 4 plataformes més cercades, Prime Video, Netflix, Disney+ i FilminCAT han liderat el rànquing pràcticament cada mes de l’any i també el rànquing anual. Però el sisè lloc sí que pot sorprendre, ja que el Super3 o SX3 ha entrat al TOP 10 després de la seva refundació. La resta de mesos era de les plataformes menys buscades, això vol dir que aquests tres mesos ha estat una de les plataformes més cercades. De fet, va ser la tercera plataforma més cercada durant el mes de novembre, per davant de Disney+ i FilminCAT. Acontra+, Apple TV i HBO Max han aparegut alguns mesos al rànquing del TOP 10, si no hagués estat pel renaixement del SX3, segurament una d’elles hauria entrat al TOP 10 de l’any. 

TOP 5 Pel·lícules

- Advertisement -

Alcarras_1
‘Alcarràs’.

 1. Alcarràs (Apple TV, Google TV, iTunes, Movistar+, Prime Video, Rakuten TV)
 2. Dragon Ball Super: Broly (Google TV, Prime Video, Rakuten TV)
 3. Barcelona, nit d’estiu (FilminCAT, Netflix)
 4. Escape Room: La pel·lícula (Apple TV, iTunes, Prime Video, Rakuten TV)
 5. Els guardians de la nit. La pel·lícula: El tren infinit (SX3, Rakuten TV)

El cinema català i en català i l’anime en català lideren les cerques de l’any 2022 al web. La pel·lícula catalana de l’any Alcarràs és la cinta més buscada a la web seguida de l’única pel·lícula de Bola de Drac disponible a les plataformes. Tanquen el TOP 5 de l’any la pel·lícula d’una de les sèries revelació de l’any al SX3, Els Guardians de la Nit i la comèdia catalana de l’any i la gran absent dels Premis Gaudí, Escape Room.

TOP 5 Sèries

Anells de poder (1)
‘El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder’.

 1. El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder (Prime Video)
 2. Plats Bruts (3 a la carta, FilminCAT, Prime Video, YouTube)
 3. El Detectiu Conan (SX3)
 4. Lost Ollie (Netflix)
 5. La llista final (Prime Video)

La sèrie més cara de la història, El Senyor dels Anells: Els Anells de Poder, és la ficció més cercada aquest any al web. Fins fa poc també era el títol més buscat al web, però després de la no nominació d’Alcarràs a Millor Pel·lícula Internacional als Oscars, la pel·lícula de Carla Simón ha passat a ser el títol més cercat al web per davant de Els Anells de Poder. El segon lloc, és per a la mítica sèrie Plats Bruts. Sembla que els segons llocs són per les sèries dels 90 més recordades pels catalans, Bola de Drac (segona pel·lícula més buscada) i Plats Bruts. El tercer lloc és per a Detectiu Conan, l’única sèrie d’anime que s’ha emès durant tot l’any al SX3. Tanquen la classificació la primera sèrie doblada al català per Prime Video (La llista final) i una de les sèries que Netflix (Lost Ollie). 

TOP 5 Gèneres

 1. Infanti
 2. Animació
 3. Anime
 4. Comèdia
 5. Aventures

Si heu seguit els rànquings mensuals, tampoc us sorprendran els quatre gèneres més cercats. El gènere infantil, l’animació i l’anime sempre han estat liderant el TOP 5 de gèneres, i la comèdia pràcticament sempre ha estat present.

I ja per acabar, el rànquing amb els percentatges de les versions i tipus de produccions més cercades.

Rànquing Versions

 1. VC 77,2 %
 2. VOSC 11,2 %
 3. VC-valencià 3,9%
 4. Aranès 2,5 %
 5. VC-balear 2,1%
 6. Multilingüe 2,1 %
 7. 3D 0,7 %
 8. Sense diàlegs 0,3 %

Rànquing Produccions

 1. Pel·lícules 59,2 %
 2. Sèries 37,4 %
 3. Curts 2,4 %
 4. Programes 1,0 %

Informar-vos que per començar el nou any hem organitzat els I Premis desdelsofa.cat per a reconèixer els creadors i iniciatives que difonen l’audiovisual en català i als millors doblatges en català de l’any 2022 fets per a cinema, plataformes i televisió.

*Totes les dades estan adquirides de forma totalment anònima a través de les cerques del web desdelsofa.cat.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents