today-is-a-good-day

TV3 suma 11 anys consecutius sent líder d’audiència

- Advertisement -

TV3 tanca un nou any com a televisió líder a Catalunya. El 2020 ha acabat ha aconseguit un nou rècord com a capdavantera a Catalunya per onzè any consecutiu i, segons explica la CCMA en un comunicat també lidera les dues franges de més consum: el day time i el prime time. La quota de pantalla d’aquest any ha estat del 14’6%, la mateixa que la del 2019 i la més alta des del 2010, any rècord amb un 14’8%. En la segona posició a una distància de 3,6 punts se situa Telecinco (11%) i a la tercera TV més vista a Catalunya és Antena3 (9%). 

- Advertisement -

En aquests 11 anys, TV3 ha liderat 110 dels 132 mesos però el més cridaner és que els últims 41 mesos ho ha fet de manera consecutiva. L’inici d’aquesta ratxa coincideix en el temps amb el fets més candents de la lluita independentista (setembre i octubre de 2017) i no s’ha aturat des de llavors. Aquest 2020, TV3 ha estat el canal més vist el 90% dels dies, fent així el rècord històric de la televisió pública catalana. Malgrat aquest fet el director de TV3, Vicent Sanchis, assegura en declaracions a El Cinèfil que el manta de “això és gràcies al procés” no pot ser cert tres anys més tard. “És una combinació que ens agrada pensar que és el cercle virtuós. Això no passa perquè hi havia el procés ja que ara aquest tema ha entrat en un altre estadi molt més calmat i el liderat continua amb la mateixa força.” Sanchis pensa que un element clau és que TV3 és una referència per a la majoria de catalans per saber què és el que passa. “Cada cop que passa alguna cosa important una majoria molt forta mira TV3”, manté. 

La informació, el trampolí de les audiències

- Advertisement -

Pels que fa al rànquing de programes més vistos, TV3 situa 22 programes entre els 25 amb més audiència de l’any, i és la primera cadena en la història que ho aconsegueix. A més, continua sent l’única que té els informatius entre els programes més vistos fet que demostra que la informació de servei públic és un dels seus punts forts. I si els anys anteriors han estat marcats per la política el 2020 ho ha estat pel coronavirus. En aquest sentit els telenotícies de TV3 no només són els més vistos sinó que dupliquen l’audiència dels informatius de les altres cadenes i creixen respecte de l’any passat. El fet que la mitjana anual del TN vespre i el TN cap de setmana vespre sigui la més alta de la seva història demostra que aquest any la informació ha estat més demandada que mai. TV3 també treu pit del fet que repeteixen lideratge i rècord històric per tercer any en valoració qualitativa i es mantenen a dalt de tot del rànquing en credibilitat i en imparcialitat. El director de TV3, però, opina que seria simplificar dir que totes aquestes bones dades són gràcies als telenotícies. “La informació té més audiència que altres espais però també és veritat que sense altres programes fent bons números de cap manera es guanyaria el liderat”.   

El 2020 ha estat un any de rècords també per a les estrenes i d’altres programes com Està passant, Tot es mou, Planta baixa, Preguntes freqüents, Zona zàping i APM? Extra. A la xarxa TV3 ha estat també la cadena líder obtenint les millors dades de la història tant a Catalunya com a Espanya. Les reproduccions de vídeo han arribat a superar els 126 milions (un 1’3% més que l’any 2019). A Catalunya, s’ha obtingut una audiència de 2.423.000 usuaris únics mensuals, el que suposa un increment del 10,6 respecte de l’any passat, i a Espanya, de 2.920.000, un 9,2% més que el 2019. El programa més vist de l’any ha estat la sèrie Com si fos ahir, que ha acumulat gairebé 6,9 milions de reproduccions de vídeo en directe i a la carta. El vídeo a la carta que han vist més usuaris ha estat el capítol Tot canvia de la sèrie Les de l’hoquei, amb 127.000 usuaris únics i 249.000 reproduccions.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents