today-is-a-good-day

Elles les productores

- Advertisement -

La indústria cinematogràfica està vivint un moment de canvi. Els casos d’abús i assetjament sexual que han sortit a la llum recentment, han fet que moltes dones que formen part d’aquest col·lectiu hagin alçat les veus per reivindicar els seus drets i per fer visibles les desigualtats i injustícies que han de viure pel simple fet de ser dones. En aquest sentit, hi ha un grapat d’actrius que fartes d’haver d’esperar que algú els doni una oportunitat o cansades de veure com els seus companys masculins s’embutxaquen un sou més elevat que el seu han decidit prendre el control. Avui farem un repàs per deu actrius productores. És a dir, professionals de la interpretació que han creat la seva pròpia productora per fer els projectes que volen i com elles els volen.

Sandra Bullock

La productora de Bullock és Fortis Film i està al darrere de projectes com Practical Magic o Miss Congeniality. En la seva carrera com a actriu, Bullock ha donat vida a dones d’allò més diverses i ho ha fet des de gèneres molt diferents com la comèdia, el drama o fins i tot la ciència-ficció.

Reese Witherspoon

- Advertisement -

L’actriu de A wrinkle in time té dues companyies Pacific Standard i Hello Sunshine, des de les quals aposta per projectes que posen el focus en dones que decideixen agafar les regnes de la seva vida. Witherspoon sobretot s’ha dedicat a realitzar adaptacions de novel·les i actualment està treballant amb Eleonor Oliphant Is Completely Fine i Something in the Water. Tot això sense oblidar la producció de l’aclamada sèrie Big Little Lies, que també protagonitza.

Natalie Portman

- Advertisement -

En una entrevista duta a terme l’any 2009 per EW, Portman deia que havia decidit crear la seva productora Handsomecharlie Films per “tenir l’opció de crear els meus propis projectes i donar suport als cineastes en els quals crec”. Ja fa més d’una dècada que l’actriu israeliana està al capdavant de la productora i des d’aleshores ha participat en films com Pride and Prejudice and Zombies i Jane got a gun, entre d’altres.

actrius productores

Margot Robbie

Una de les actrius més valorades de la indústria i que va estar nominada als Oscars com a millor actriu per I, Tonya. Un paper que Robbie tenia moltes ganes de fer perquè l’allunyava de la faceta de sex symbol i li donava l’oportunitat de demostrar que és més que una cara bonica. El projecte estava capitanejat per la seva productora LuckyChap Entertainment, una companyia des de la qual l’actriu pot expressar lliurement els seus pensaments sobre els projectes i dur-los en la direcció que creu que haurien d’anar, tal com explicava en una entrevista per EW.

Maisie Williams

Tot i ser tan jove, l’actriu coneguda sobretot pel seu paper a Game of Thrones, ja té la seva pròpia productora, que va fundar l’any 2017 al costat de l’actor Bill Milner i el productor Dom Santry. Des de Daisy Chain Productions, volen donar suport a projectes desenvolupats a Anglaterra, que se centrin en històries juvenils, apostant pels nous talents prometedors. En una entrevista per Screen Daily, Williams va dir que volia donar a altres creatius l’oportunitat que li havien donat a ella a l’inici de la seva carrera. “La indústria s’està movent i no puc estar més emocionada pel que m’espera”.

actrius productores

Eva Longoria

A través de la seva productora UnbeliEVAble Entertaiment, Longoria s’ha dedicat a augmentar la presència de papers llatinoamericans a la pantalla. L’actriu ha produït, al costat de l’actriu Kerry Washingon, la comèdia 24-7, que va ser distribuïda per Universal. Actualment, Longoria està treballant en una adaptació televisiva de la novel·la de Shanthi Sekaran, titulada Lucky Boy.

Elizabeth Banks

Actriu, directora i productora. Elizabeth Banks va fundar la seva productora Brownstone Productions al costat del seu marit Max Handelman, la companyia responsable de la saga Pitch Perfect. Com en el cas de les seves companyes de professió, Banks s’ha centrat sobretot en projectes capitanejats per dones, com el cas de White Girl Problems, o el reboot de Charlie’s Angels que ella mateixa ha dirigit.

Drew Barrymore

La protagonista de Santa Clarita Diet va fundar la seva productora l’any 1995, al costat de Nancy Juvonen. Des d’aleshores ha produït tots els projectes en els quals ha participat com a actriu, incloent-hi la citada sèrie de Netflix. També va produir el film Whip it, el seu debut com a directora que va comptar amb la participació d’Eliot Page.

- Advertisement -

actrius productores

Charlize Theron

L’actriu australiana no deixa mai de treballar des de la seva productora Denver & Delilah Productions. Al costat dels seus socis Beth Kono i AJ Dix, s’han atrevit amb projectes tant televisius com cinematogràfics. Theron està al darrere de l’aclamada ficció de Netflix, Mindhunter, creada per David Fincher i, també està vinculada amb la nova sèrie de la plataforma Brain on Fire, protagonitzada per Chloe Grace Moretz. Quant a pel·lícules, l’actriu està al darrere de Atomic Blonde, Gringo i està treballant amb la comèdia Flarsky.

Alicia Vikander

Vista com la nova cara del popular personatge Lara Croft, en el film Tomb Raider. Alicia Vikander va crear la productora Vikarious Productions amb la participació de Charles Collier i l’any passat van presentar el seu primer film Euphoria, protagonitzat per ella mateixa i Eva Green. En una entrevista amb The Hollywood Reporter afirmava que últimament “estic llegint molt i treballant molt intensament per trobar la nostra pròxima història”.

actrius productores

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents