today-is-a-good-day

Sèries per riure que no són massa conegudes

- Advertisement -

Molts cops ens han demanat que recomanem sèries per riure… I és que ja diuen que riure és millor que plorar, i per això les plataformes no deixen d’apostar per la comèdia. Ho fan a través de diverses sèries on trobar tota mena d’humor: intel·ligent, absurd, excessiu o radical. Aquí teniu una petita selecció dins la gran oferta en línia. Està clar que no estan totes les que són. Ara bé, són sèries per riure i potser no són les típiques.  

Freaks and Geeks

- Advertisement -

Sinopsi: Dos grups enfrontats d’estudiants, cada un amb els problemes típics de l’edat, a un institut americà a principis dels 80.
Crítica: Mirada sensible, emotiva i humorística sobre l’adolescència, que tracta temes com la tolerància, el respecte o l’autocrítica. Una sèrie commovedora, intel·ligent i autèntica.
Nota: 8
Plataforma: Amazon Prime

BoJack Horseman

- Advertisement -

Sinopsi: L’exestrella de la televisió, BoJack Horseman, després d’anys de decadència i amb una tempestuosa vida personal, es proposa recuperar la fama perduda.
Crítica: Estranya i deliciosa comèdia d’animació que funciona com a crítica i paròdia del món de Hollywood i els personatges que hi habiten.
Nota: 8
Plataforma: Netflix

Ash vs Evil Dead

Sinopsi: Ash ha passat els últims trenta anys evitant lluitar contra els horrors sorgits del Necronomicón, fins que ha de tornar a agafar la seva motoserra per enfrontar-se de nou al mal i salvar la humanitat.
Crítica: Trasllat amb gran encert de la franquícia cinèfila Evil Dead de Sam Raimi a la petita pantalla, fent honor al seu llegat i complaent totalment els seus fans.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

Happy! 

Sinopsi: Nick Saix és un expolicia alcohòlic que s’ha convertit en sicari. Després de ser disparat i donat per mort, reviu i comença a tenir visions amb un unicorn blau anomenat Happy.
Crítica: Absurda i pertorbadora sèrie, que barreja amb encert la violència i l’humor fent-la del tot diferent i interessant.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

Final Space

Sinopsi: L’astronauta Gary i el seu company destructor de planetes, Mooncake, s’embarquen en viatges a través de l’espai per a descobrir el misteri d’on acaba l’univers i si realment té fi.
Crítica: Homenatge animat a les space operas que aporta idees originals al concepte amb un bon ritme i un fabulós disseny.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

Master of None

- Advertisement -

Sinopsi: Dev és un actor en la trentena que viu a Nova York, i que encara no té massa clar què vol fer amb la seva vida.
Crítica: temes tan diversos com la immigració, les persones grans o la gastronomia tractats de forma original i diferent, gràcies a un inspirat guió.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

What We Do in the Shadows

Sinopsi: Tres vampirs, companys de pis durant segles, i les seves experiències en l’actualitat.
Crítica: Excessiva, absurda i hilarant sèrie, presentada com un fals documental, que fa un gir extravagant, creatiu i entretingut al gènere de vampirs.
Nota: 7
Plataforma: HBO

Good Omens

Sinopsi: El món està a la vora de l’apocalipsi i l’àngel Azirafel i el dimoni Crowley han d’unir forces per salvar a la humanitat de la destrucció.
Crítica: Divertida i extravagant sèrie, que traspua enginy i intel·ligència i amb un gran repartiment.
Nota: 7
Plataforma: Amazon Prime

Russian Doll

Sinopsi: Nadia Vulvokov està atrapada en un misteriós bucle en el qual assisteix a una festa i mor aquesta mateixa nit, per a despertar l’endemà totalment il·lès.
Crítica: tragicomèdia cerebral i dinàmica, que tracta amb gran encert temes tan universals com la mortalitat o el dol amb un rerefons emocional i transcendental.
Nota: 7
Plataforma: Netflix

I Love Dick

Sinopsi: Un matrimoni en crisi format per una directora de cinema independent i el seu marit escriptor s’obsessionen amb un carismàtic professor d’art.
Crítica: Provocadora i intel·ligent comèdia amb unes interpretacions excel·lents i una gran química entre els actors protagonistes. Absorbent i, per moments, tediosa, però sempre sorprenent.
Nota: 6
Plataforma: Amazon Prime

Living with Yourself 

Sinopsi: Milers Elliott, després de passar per un tractament de spa revolucionari que prometia convertir-ho en una persona millor, descobreix que ha estat substituït per una versió nova i millorada de si mateix.
Crítica: Divertida, absurda i commovedora comèdia, que tot i pecar de repetitiva en la seva trama, manté l’interès, gràcies al seu protagonista, per partida doble, que respira humanitat i comicitat a parts iguals.
Nota: 6
Plataforma: Netflix

Future Man

Sinopsi: Josh Futterman, empleat de la neteja de dia i gamer de nit, aconsegueix la millor puntuació al videojoc Cybergeddon i obre un portal espai-temporal a través del qual ha de salvar el món.
Crítica: Ximple i estúpida sèrie que funciona perquè no té aires de grandesa. Bona combinació entre ciència-ficció i comèdia, que visita tots els llocs comuns d’ambdós gèneres amb humor i amor.
Nota: 6
Plataforma: HBO

Crisis in Six Scenes

Sinopsi: Una parella dels suburbis de classe mitjana veu com la seva vida es capgira amb l’arribada d’una visita inesperada.
Crítica: Comèdia lleugera ‘Made in Woody Allen’, que arrenca lentament, però avança cap a una conclusió satisfactòriament divertida. La direcció és millor que les interpretacions, i les interpretacions són millors que el guió. Una de les sèries per riure que no t’esperaves…
Nota: 6
Plataforma: Amazon Prime

Avenue 5

Sinopsi: El capità espacial de l’Avenue 5, Ryan Clark, tracta de congeniar amb altres treballadors de la indústria espacial del turisme.
Crítica: Comèdia escrita amb agudesa, amb un bon repartiment i una mescla entretinguda de bromes intel·lectuals, comèdia física i gags absurds.
Nota: 5
Plataforma: HBO

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents