TV3 estrena el thriller ‘No mataràs’

- Advertisement -

TV3 estrena avui, a ‘La gran pel·lícula’ (22.05 h), No matarás, el thriller del director català David Victori, després de l’èxit de la seva òpera prima El pacto. El film mostra la història d’en Dani, Mario Casas, un jove estudiant de Medicina que haurà de trobar el valor per enfrontar-se amb els seus propis sentiments i secrets. Casas, va guanyar el premi a millor actor als Goya i als Gaudí del 2021. La pel·lícula ha obtingut 7 premis a  diferents festivals i 21 nominacions, i es va estrenar al Festival de Cinema de Sitges l’any 2020.

- Advertisement -

Durant sis setmanes, la ciutat de Barcelona es va convertir en l’escenari d’aquest thriller on un jove tranquil interpretat per Mario Casas es veurà, de manera inesperada, implicat en un doble assassinat que l’obligarà a afrontar tota mena de situacions. A banda de Mario Casas, No mataràs suposa el debut de l’actriu Milena Smit. El rodatge s’ha desenvolupat en gran part a Barcelona i des d’El Cinèfil hi vam fer una visita per parlar amb els protagonistes. Un dels factors que destaca Mario Casas que el director català l’ha posat a prova: “Per mi ha estat una nova manera d’interpretar i de sortir de la zona de confort. Jo em cenyia al text i en David em volia sorprendre fins al punt que no vaig conèixer l’actriu Milena Smit fins al dia de la primera escena junts. Busca la veritat absoluta sense tecnicismes”. 

Vigila amb qui et creues

- Advertisement -

L’argument de la història gira al voltant d’en Dani, un jove que ha dedicat els últims anys de la seva vida a cuidar exclusivament del seu pare malalt. Després de la mort d’aquest, en Dani decideix reprendre la seva vida. I és justament llavors que, un cop decideix complir un dels seus somnis i emprendre un llarg viatge, coneix la Mila. Ella és una noia enigmàtica, tan inquietant i sensual com inestable, i convertirà la seva vida en un autèntic malson. Les conseqüències d’aquesta trobada portaran en Dani fins a situacions extremes, fins al punt de plantejar-se coses que no s’hauria pogut imaginar mai.

El director i guionista David Victori defineix el personatge com “un noi amb una moralitat molt sòlida, dels que sempre està per als altres quan el necessiten i aquesta és la seva virtut. El més maco que estem fent amb el personatge és qüestionar aquest caràcter i aquesta màscara i veure fins quin punt es tan bona persona com sembla”. Victori comenta que aquest viatge el que vol és portar al límit al personatge i veure com reacciona.   

Per la seva banda Milena Smit, també té un personatge amb matisos i arestes. “És una noia que ho ha passat molt malament, amb molts traumes personals, fregant la inestabilitat emocional, però que tot el que fa, ho sent de veritat i per això s’arrisca. Prefereix penedir-se d’haver fet alguna cosa, que de no haver-ho intentat”.

Victori vol mantenir la veritat i incertesa del personatge davant dels esdeveniments fins al final i el mateix Mario Casas assegura que tot i que coneixia el guió no sabia què passarà l’última setmana del rodatge. Sorpresa fins i tot pel càsting. El director admet que “per aquest personatge sempre he pensat en Mario Casas. Crec que és la metamorfosi del seu personatge, només a través dels ulls de Mario el públic viurà des de la veritat. Veure-li transformant-se en aquest personatge està sent una experiència molt potent i inspiradora”.

Mario Casas comenta que en llegir el guió “que el leit motiv de la pel·lícula ens planteja si en un moment donar seríem capaç de matar algú i el que planteja la pel·lícula és això: som capaços de treure el pitjor en una situació límit”. El film és una producció de Filmax amb la participació de Movistar +, TVE i TV3.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents