‘Mort al Nil’, nou cas pel Poirot de Kenneth Brannagh

- Advertisement -

Kenneth Branagh s’ha proposat fer reviure les aventures de Poirot de l’escriptora britànica Agatha Christie. Ja ho va fer l’any 2017 amb Murder on the Orient Express (Assassinat a l’Orient Express) i ara torna a enfilar l’agulla per oferir-nos Death on the Nile (Mort al Nil). I a més, repeteix també amb guionista, ja que és Michael Green qui torna a posar sobre paper el projecte. Després d’un retard de gairebé dos anys el film va arribar als nostres cinemes el 18 de febrer de 2022 recaptant més de 135 milions de dòlars arreu del món (força menys que els 350 milions que va fer Murder on the Orient Express). Dsprés del pas pels cinemes i de l’Oscar al Millor Guió per Belfast i el film de Branagh arriba a Disney + aquest 6 d’abril.

Una seqüela de mort

- Advertisement -

La pel·lícula es presenta en forma de seqüela independent de la cinta del 2017 i Branagh repeteix en el paper de l’inspector Hercule Poirot. Ara bé, també hi podrem veure Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Ali Fazal, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Emma Mackey, Dawn French, Rose Leslie, Jennifer Saunders i Russell Brand. Si us pregunteu si realment calia continuar la saga heu de saber que amb viatge ferroviari de l’Orient Express tenia un pressupost de 55 milions de dòlars i en va recollir més de 350 arreu del món.

- Advertisement -

L’argument gira entorn un assassinat que Poirot ha de resoldre mentre està de vacances a Egipte, però alhora també es veurà atrapat per un triangle amorós que amaga més del que es veu a simple vista. A més, al film també descobrirem més sobre el passat del detectiu amb uns flashbacks en blanc i negre que ens expliquen alguns dels perquès de la seva personalitat. Aquesta serà la tercera vegada que aquesta novel·la s’adapta per a la pantalla gran. La primera vegada va ser l’any 1978 sota la direcció de John Guillermin i la segona dins la sèrie Agatha Christie’s Poirot que es va emetre l’any 2004.

Presumpta violació lluny del Nil

“El 24 d’abril de 2017, Armie Hammer em va violar violentament durant més de quatre hores a Los Angeles, durant les quals em va colpejar repetidament el cap contra la paret i em va fer mal la cara”. Aquestes són les contundents acusacions d’una dona de la qual no ha transcendit el nom (i es fa dir Effie) contra l’actor  de Call me by your name.

Tot i que el film és una producció de 20th Century Fox, Disney, propietària actual de la companyia, tem que el cas acabi amb un possible boicot de la pel·lícula. En el cas de ser certes les acusacions, l’intèrpret californià acabaria entre reixes, fet que ben segur pot perjudicar el film de Branagh. L’advocat de l’actor ha negat que tot això sigui cert, però la policia està investigant el cas. Recentment, l’actor ha ingressat en un centre de desintoxicació per a tractar “afers relacionats amb alcohol drogues i sexe”. El cas encara no està resolt als tribunals i és sabut que l’actor ha perdut diverses feines mentre no s’esclareix si és innocent o culpable.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents