today-is-a-good-day

20 pel·lícules que ens van marcar fa 20 anys

- Advertisement -

Sembla mentida però ja fa 20 anys de l’any 2000. L’últim any que vam pagar les entrades de cine en pessetes entrar a la sala tenia un cost de 500 o 600 pessetes (al voltant dels 3 euros). Eren altres temps i, com ara, es feien pel·lícules molt bones i molt dolentes. Com que soc optimista de mena n’he triat algunes (òbviament no totes) que em van marcar i que d’alguna manera continuen sent reivindicables per diversos motius.

Fa 20 anys el cinema es trobava en un moment de canvis sobretot en matèria tecnològica. Amb l’ordinador ja integrat en el dia a dia de tothom, el cel·luloide anava desapareixent i filmar pel·lícules sense bobines ja era més que una tendència… 20 anys més tard la cinta és un element de museu (o de nostàlgics) i les sales de cinema tenen totes projectors digitals. També ho és el VHS i fins i tot el DVD que llavors encara convivien. Us esteu sentint vells? Bé, com que no és el moment de parlar de tecnologies i formats del passat anem a repassar aquestes 20 pel·lícules de fa 20 anys.

5 blockbusters que encara ens agraden

5 brots verds de directors asiàtics

- Advertisement -

5 perles del cinema indie

- Advertisement -

5 inoblidables del cinema llatí

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents