today-is-a-good-day

Palamós es torna aquedar sense cines

- Advertisement -

L’aturada derivada de la crisi de la COVID-19 s’ha cobrat la primera víctima en el sector de l’exhibició cinematogràfica. El Cinema Arinco, que tot just va reobrir l’abril del 2019, ja no tornarà a projectar estrenes a les seves tres sales després del confinament. 

Cinema Arinco Palamós

- Advertisement -

Segons ha explicat a El Cinèfil l’empresa responsable dels cinemes, Picking SPI, els propietaris de l’immoble no han volgut negociar el preu del lloguer durant els tres mesos de tancament fet que ha provocat un desajust massa gros als balanços del cinema. Amb el quatre treballadors afectats per un ERTO, els cinemes ja no tornarà a obrir al juny com la resta de sales del país. Cal tenir en compte que Setmana Santa i l’estiu són les campanyes més importants per a un cinema d’una localitat on la població es triplica en època de vacances. Perdre els ingressos de Setmana Santa (i més des tres mesos) sense poder estalviar-se el lloguer has estat un cop definitiu per als cinemes. L’empresa Picking SPI ha lamentat que a Palamós els propietaris de l’espai no hagin tingut la mateixa mà esquerra que als Cinemes de Figueres, Sant Vicenç dels Horts o Sant Cugat on els titulars dels immobles sí s’han avingut a negociar amb Picking per tal de continuar l’activitat després del confinament.

- Advertisement -

El cinema Arinco va començar sent un cinema de 1.000 butaques l’any 1961 i l’any 1990 es va convertir en una multisala. L’espai va ser pioner en aquell moment sent una de les primeres empreses en digitalitzar-se deixant enrere el cel·luloide. Quan el cine va tancar fa uns mesos tenia tres sales de 431, 207 i 187 butaques. Aquesta mateixa estructura és amb la que ara quedarà, novament, amb la persiana abaixada. Palamós va perdre el Cinema Kyton l’any 2014 per quedar-se sense cap sala el 2017 amb el tancament dels Arinco. El 2020 aquest municipi de quasi 20.000 habitants perd altre cop la llum del setè art.

A continuació podeu veure com va ser la reobertura el passat abril del 2019.

https://elcinefil.cat/2019/04/08/palamos-recupera-el-cinema-arinco-copy/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents