L”slasher’ protagonitza el 9è Terror de Sabadell

- Advertisement -

Els amants del terror tenen una cita aquest més de març a el 9è Festival de Cinema de Terror de Sabadell proposa una quinzena de projeccions i activitats relacionades amb el subgènere de l’slasher. La inauguració oficial del certamen serà el dilluns 9 de març, amb la projecció de la primera tanda de curtmetratges finalistes a l’Auditori del Carrer Lacy, en què es podran veure deu títols de tot tipus, entre els quals hi ha El Árbol de las Almas Perdidas, de la sabadellenca Laura Zamora, finalista als Goya com a millor curt d’animació.

- Advertisement -

D’una banda, un any més, Plataforma per la Llengua programa una projecció en català al Casal Pere Quart; aquest any Halloween II, la seqüela de la saga de Michaek Myers, sota la direcció de Rick Rosenthal. Com a novetat, en aquesta sessió també s’estrenarà el curtmetratge impulsat pels joves participants al taller de ‘El Bombeto’, Fem Suecades! La Senyal; una recreació de la pel·lícula La Senyal (The Ring). D’altra banda, en paral·lel, s’inaugura l’exposició del col·lectiu “Bafarada”, que es podrà veure a l’Acadèmia de Belles Arts durant la setmana del festival.

- Advertisement -

Una de les columnes vertebrals del Festival és la Marató de Divendres, que portarà a l’Estruch una projecció combinada de pel·lícules i curtmetratges. En aquesta edició, el gran reclam és la projecció de Viernes 13, de Sean S. Cunningham, un clàssic de l’any 80 que va popularitzar la temàtica de l’assassí sense rostre i va donar origen al terme ‘slasher’. Però en aquesta sessió també es podrà veure una producció low cost feta a casa, Devil Dead 2, d’Aureli del Pozo i Ivan Fernández, autodenominada “la pel·lícula de terror més cutre del cinema català”, en clau de comèdia, totalment incorrecta i ofensiva.

El plat fort del Festival és la Marató de Dissabte que, des de primera hora de la tarda i fins a la matinada, oferirà la millor selecció de curtmetratges i pel·lícules als Cinemes Imperial a un preu molt assequible. El tret de sortida a la sessió el donaran el nou curtmetratge de Mireia Noguera, Nunca te dejé sola, que ens presenta un terrorífic drama sobre el passat de les persones i la seva incapacitat per superar-lo, seguit de La Colleja, de Sergio Morcillo amb Itziar Castro com a protagonista. També es podràn veure les pel·lícules A Night of horror: Nightmare Radio, una recopilació de diferents curts de terror per a tots els gustos, entre els quals hi ha els dels espanyols Sergio Morcillo i Pablo S. Pastor. El curt Horrorscope de Pol Diggler, You might be the killer, de Brett Simmons, una obra a mig camí entre la paròdia i l’slasher de tota la vida.

Per últim, a la recta final de la Marató de dissabte, es podrà veure el curtmetratge El aspersor infernal, òpera prima del director Carles Ruiz De Apodaca, que uneix humor amb transgressió. El punt i final de la sessió el donarà Why don’t you just die!, també òpera prima del rus Kirill Sokolovm; un film hiperviolent i sagnant que suma en un mateix espai molts personatges. Podeu consultar tota la programació completa aqui.

El 9è Festival de Cinema de Terror també mantindrà activitats dirigides al públic infantil. Dissabte al matí, es projectarà als Cinemes Imperial Wallace & Gromit: La maledicció de les verdures; una pel·lícula d’animació, guanyadora de l’Òscar a la millor pel·lícula animada del 2005, que barreja humor i terror per a tots els públics.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents