today-is-a-good-day

‘Les Perseides’ i els fantasmes de la història

- Advertisement -

Una nova òpera prima sorgida de les aules de la UPF arriba a les sales. Aquest 5 de desembre veurem als cinemes Les Perseides un film que narra la història de la Mar que arriba a Escatrón per passar l’estiu més estrany de la seva vida després del divorci dels seus pares. Les llegendes de la zona expliquen que el poble i la central tèrmica es van construir sobre terreny de batalla de la Guerra Civil espanyola, sobre cossos de cadàvers sense desenterrar. Els fantasmes i els esperits segueixen deambulant pels seus carrers i edificis, mig abandonats a l’actualitat.

- Advertisement -

Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc més fascinant del que semblava i que farà que faci les paus amb el seu pare, conciliant els vincles familiars amb la memòria històrica del nostre país, des del punt de vista d’una adolescent actual. Les Perseides és l’òpera prima dels joves directors Alberto Dexeus i Ànnia Gabarró, graduats en Comunicació Audiovisual per l’Universitat Pompeu Fabra. El seu primer llargmetratge neix del seu projecte de final de carrera i ja ha passat pel Film Fest de Gant el Festival Temporada Alta a Girona i  el BAFICI, el Festival de Cinema Independent de Buenos Aires.

- Advertisement -

El film, rodat en català i castellà, neix de la voluntat de donar forma a experiències personals dels autors i part del guió sorgeix de la possibilitat d’imaginar històries en espais abandonats on el silenci i l’absència de memòria històrica han fet que alguns símbols perdessin el seu significat, per tant la història es converteix en una ficció, un conte de fantasmes. Els protagonistes són Nora Sala-Patau, Eduard Buch, Carmela Poch i Marta Tremps. El film està produït per Boogaloo Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i la Univestitat Pompeu Fabra.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents