Turisme de vergonya aliena a ‘El viatge de la Marta’

- Advertisement -

Fa un any i mig, el maig del 2018, va acabar el rodatge del film Staff Only, el nou film de la directora Neus Ballús. La guanyadora del Gaudí a la Millor Direcció i Millor Pel·lícula l’any 2014 per La plaga ha escollit el Senegal com a marc per la seva propera pel·lícula que ha abordat amb la seva barreja habitual de ficció i realitat. El rodatges va allargar sis setmanes acabant a la platja de Saly Portudal, a uns 80 km de Dakar. El film va tenir la seva première mundial a la secció Panorama del Festival de Berlín el passat febrer i a casa nostra l’hem vist ja al FIC-CAT i el BCN Film Fest. Aquesta pel·lícula que podrem veure en llengua catalana arriba als cinemes aquest divendres 25 d’octubre.

- Advertisement -

La pel·lícula explica la història de la Marta (Elena Andrada), de 17 anys, que passa les vacances de Nadal amb el seu pare Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge, si no fos perquè el seu pare no li dona llibertat i li imposa un frenètic viatge ple de safaris i de folklore senegalès amb un grup de jubilats que omplen el resort. Durant el viatge, però, la Marta coneix el Khouma, un senegalès 10 anys més gran que ella, que treballa a l’hotel gravant les excursions dels turistes, i l’Aissatou, una noia que neteja habitacions i que la portarà a introduir-se al món de l’Staff Only, del personal de l’hotel.

- Advertisement -

Segons la directora, Staff Only (títol original del film) és un retrat polièdric del turisme occidental a l’Àfrica, i de la nostra pròpia mirada sobre la realitat africana, narrat des del punt de vista d’una adolescent que es planteja diverses qüestions per primera vegada. El film és una producció d’Ikiru Films i El Kinògraf, amb Turanga Films, La Terraza Films i Les Films Hatari, que compta amb la participació de l’ICAA i l’ICEC, la producció associada de TV3 i l’ajuda d’Eurimages. Neus Ballús ha tornat a coescriure el guió amb Pau Subirós, amb qui ha col·laborat en nombrosos projectes, d’entre els quals destaca el documental Cuando llovían bombas (2007).

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents