Pluja d’estrelles al Festival de Sitges

- Advertisement -

El 3 d’octubre comença el Festival de Sitges i ja s’ha fet pública la programació sencera! Més enllà de les desenes de pel·lícules s’han confirmat una bona colla de presències estel·lars al certamen de cinema més important del país. La primera va ser la de l’actor neozelandès Sam Neill, que recordem de films fantàstics com La posesión (Andrzej Zulawski, 1981), La caza del Octubre Rojo (John McTiernan, 1990), Jurassic Park (Steven Spielberg, 1993) o En la boca del miedo (John Carpenter, 1994), Event Horizon (Paul Anderson, 1997) rebrà a Sitges 2019 el Gran Premi Honorífic.

- Advertisement -

En una llarga trajectòria que es va iniciar l’any 1977 amb Perros de presa, de Roger Donaldson, Neill ha participat en més de 75 pel·lícules i més de 45 produccions per a la televisió. Altres títols imprescindibles de la seva filmografia són The piano (Jane Campion, 1993), Bicentennial man (Chris Columbus, 1999) o les sèries Peaky Blinders, Alcatraz o Los Tudor. Molts faran aquesta cara en veure’l en persona…

- Advertisement -

Les noves cares que trepitjaran la catifa vermella tenen molt a veure amb el món serièfil dels darrers anys. Sitges acollirà l’estrena europea de El Camino: una película de Breaking Bad. Escrita i dirigida pel creador de la sèrie Breaking Bad, Vince Gilligan, el film és un contingut original de Netflix que segueix les aventures d’un fugitiu, Jesse Pinkman (Aaron Paul), mentre escapa dels seus captors, de la llei i del seu passat, després de caure el teló de la sèrie. Els fans podran conèixer de primera mà tots els detalls d’aquesta flamant pel·lícula sorgida per sorpresa, al Q&A amb Aaron Paul que tindrà lloc després de la projecció.

L’altra cara coneguda del món de les sèries és ni més ni menys un dels protagonistes de Joc de Trons, l’actor que interpretava Jamie Lannister, Nikolaj Coster-Waldau, que visitarà el Festival per presentar la première mundial de Suicide Tourist, la nova pel·lícula de Jonas Alexander Arnby (director de Cuando despierta la bestia).

Dos intèrprets més propers també rebran el premi Màquina del Temps per la seva brillant trajectòria. Parlem de Maribel Verdú i Javier Botet. La primera presentarà El asesino de los caprichos de Gerardo Herrero i el festival aprofitarà per lloar una carrera que compta amb grans papers destacats dins del gènere fantàstic com a El laberinto del Fauno (2006) de Guillermo del Toro, que li va valer el premi Ariel, el més prestigiós del cinema mexicà, passant per Blancanieves (2012) de Pablo Berger, Tetro, pel·lícula de Francis Ford Coppola. Recentment l’hem vist fent de superdolenta al film Superlópez.

Botet, per la seva banda protagonitzarà un doblet interpretatiu a Sitges 2019, amb la seva presència a Amigo, la carta de presentació d’Óscar Martín que juga a la comèdia negra, el thriller piscològic i l’horror, i que té com a protagonistes a David Pareja i Javier Botet. També el veurem en el film coral i sorprenent a competició d’Aritz Moreno, Ventajas de viajar en tren on veurem com  Helga Pato és abordada durant un viatge en tren pel psiquiatre Ángel Sanagustín, que li parla d’un dels seus pacients i de les històries pintoresques de les persones que l’envolten. Botet compta amb gairebé un centenar d’interpretacions en franquícies com AlienInsidiousIt, o Expediente Warren, fins a la mítica nena de Medeiros de la saga REC de Jaume Balagueróo la inquietant criatura de The Conjuring 2. 

- Advertisement -

També vindrà a Sitges per rebre un homenatge el director i productor nord-americà de terror, Charles Band, un dels productors més profífics de la Sèrie B de Hollywood els anys 80 i 90 a qui se li atorga un premi Màquina del Temps a la seva trajectòria. Amb centenars de pel·lícules de terror, ciència-ficció, fantasia i comèdia. A Brigadoon 2019 es projectaran alguns dels títols més importants de la seva filmografia, tant de productor com de director,com Creepozoids (1987)de David DeCoteau, Demonic Toys (1992), de Peter Manoogian i el clàssic dirigit per David Schmoeller, Puppet Master (1989). L’actriu Asia Argento també rebrà el Premi Méliès, que atorga la Federació Europea de Festivals de Cinema Fantàstic.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents