Els fans també fan pel·lícules Els fans també fan pel·lícules
Si no vols esperar la seqüela... Fes tu mateix la pel·li! Els fans també fan pel·lícules

Quan una pel·lícula et deixa amb ganes de més pots fer tres coses. Les dues que fa la grana majoria de la gent són esperar a que surti una seqüela o bé comprar el DVD/BluRay. Ara bé hi ha una tercera opció que en anglès té les sigles DIY: do it yourself. Vaja, una versió en anglès d’aquella dita de tota la vida que diu que si vols que una cosa surti bé fes-la tu mateix. Això traduït en termes cinematogràfics és pel·lícula Fan Made (feta pels fans). Veiem-ne alguns exemples.

Millor què Hollywood

Tothom sap que la versió en imatge real que es va produir als Estats Units de Bola de drac va ser una infàmia (per dir-ho suaument). El mal sabor de boca sempre ha deixat als boladraquians amb ganes de veure una bona adaptació de la mítica sèrie d’Akira Toriyama i com que de moment cap estudi més s’ha atrevit a profanar el manga va ser el director Yohan Faure el que s’hi va posar… I el resultat és espectacular! Al migmetratge The Fall of Men el pes de la història no recau en el protagonista de la sèrie (Son Goku) sinó en en Trunks i ens porta endavant i enrere en el temps com va imaginar Toriyama a la trama que té en Cel·lula com a protagonista/antagonista. Podríem explicar moltes més coses però podeu jutjar vosaltres mateixos.

I pels nostàlgics dels 80 hi ha un film que ja s’ha convertit en un clàssic i en un dels més visitats de Youtube amb gairebé 25 milions de visionats. Parlem de KungFury la història d’un policia que s’ha d’enfrontar al propi Hitler i que compta amb l’ajuda d’un policia dinosàuric (TriceraCops) i d’un envellit però efectiu Thor. Tot plegat una astracanada que l’any passat es va convertir en un fenomen a la xarxa.

Hollywood prepara una nova versió dels Power Rangers. La popular sèrie que va enganxar tota una generació de joves a principis dels 90 ja va tenir dues adaptacions a la gran pantalla (Mighty Morphin Power Rangers: The Movie i Turbo: A Power Rangers Movie) i ara Saban Entertainment and Lionsgate preparen ja un nou film amb més pressupost i expectatives que s’estrenarà el 27 de març de 2017 als Estats Units. Malgrat això hi ha qui pensa que aquests personatges són massa infantils i malgrat les lluites mancava certa acció… El director Joseph Kahn va voler corregir-ho en un curtmetratge amb una alta dosi de violència i fins i tot nus. A més, entre els protagonistes hi ha Katee Sackhoff (la Starbuck de Battlestar Galactica) fent de Kimberly, la Power Ranger rosa.

Star Wars: un món a part

Si parlem de fans una de les comunitat més nombroses és la d’Star Wars. S’han fet una bona pila de pel·lícules senceres des de la perspectiva dels fans però necessitaríem un altre reportatge o fins i tot més per analitzar-los. Tot i això hem seleccionat 3 curtmetratges que segur que us maten el cuquet galàctic fins que no arribi Rogue One el proper desembre.

La primera ens explica un apassionant episodi de l’aprenentatge de Darth Maul en el seu camí per convertir-se en un bon Sith. Apprentice és una molt bona orgia de lluites amb sable làser. Deixa’t seduir pel costat fosc…

La segona és Rebel Scum (Escòria rebel) un curt de 9 minuts sobre un pilot que s’estavella al gelat planeta Hooth. Tot plegat podria ser una història paral·lela a la de Luke Skywalker a l’inici de l’Imperi contraataca.

L’última parla d’una noia i el seu pare que estan buscant una base rebel en un planeta desèrtic que sembla Jakku quan són sorpresos per una lluita aèria entre imperi i naus fidels a la república galàctica. Kara, descobrirà que quan s’emprenya hi ha una “força”que no pot controlar…

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*