Amor, guerra i èpica a ‘Barcelona 1714’ Amor, guerra i èpica a ‘Barcelona 1714’
El film d'Anna Maria Bofarull arriba als cinemes el 20 de setembre Amor, guerra i èpica a ‘Barcelona 1714’

Després de molts anys d’espera, la pel·lícula Barcelona 1714, dirigida per Anna M. Bofarull,  arriba als cinemes. Serà 305 anys després dels fets que explica, concretament el divendres 20 de setembre del 2019. Abans, però, hi haurà una preestrena a Barcelona el dia 17 al Cinema Phenomena amb un munt de convidats i l’equip del film. Alguns afortunats, però, ja han vist la pel·lícula perquè va ser el film inaugural de la 12a edició del FIC-CAT en la que la seva premiere mundial el dia 8 de juny. Abans de passar pel cinema la productora KaBoGa ha llençat aquest tràiler final de la pel·lícula per fer-nos una idea del que ens trobarem a les sales.

La notícia de l’estrena ve acompanyada de noves imatges on es poden veure els protagonistes en plena acció i els estralls de la Guerra de Successió a la Barcelona de fa més de 300 anys. Barcelona 1714 culmina així un llarg procés de post-producció que s’ha fet entre Catalunya i Colòmbia al llarg quatre anys i que culmina aquest primer semestre del 2019. A més, TV3 s’ha sumat al projecte com a col·laborador fet que evidencia que tard o d’hora veurem la cinta a la televisió pública catalana.

Amor i guerra en una Barcelona assetjada

Guerra, passió, traïció i resistència són alguns dels ingredients de la primera gran producció rodada en català ambientada a la Guerra de Successió del segle XVIII. Per sobre de tot, però Barcelona 1714 explica la història d’amor de l’Agnès, una jove que intenta sobreviure en una ciutat on l’empremta de la guerra està present a cada racó. Amb la vitalitat de la seva joventut, l’Agnès aspira a viure, a fugir de Barcelona, fet que no pot entendre en Jan, l’home a qui estima, un jove oficial dedicat en cos i ànima a la defensa de la seva terra. Mentrestant, 40.000 soldats es preparen per assaltar Barcelona. 6.000 homes estan disposats a defensar-la fins a la mort. El fil conductor de la trama, doncs, serà la relació entre els dos joves en un context que cada cop fa més difícil la seva relació.

Barcelona 1714 és, a més, un projecte internacional ja que l’estudi colombià de postproducció Laburo Digital s’ha encarregat d’efectuar els efectes visuals, la creació dels escenaris 3D i la composició de plans. El rodatge, que es va dur a terme els anys 2013 i 2014, combina actors gravats en platós de cinema amb un rerefons digital en 3D que ha desenvolupat en gran part l’estudi colombià amb la supervisió de l’empresa catalana Free Your Post. En una primera etapa de postproducció també hi va participar l’Escola FX Animation i els alumnes del Màster d’animació de la Universitat Pompeu Fabra així com la jove empresa catalana Morning Star.

Un dels fets destacats que subratlla la productora és l’ambició del projecte que es tradueix en el fet de tirar endavant una gran producció amb un rerefons històric i bèl·lic des de la innovació i el risc audiovisual, utilitzant el rodatge amb croma (pantalla verda) i el disseny en 3D gairebé exclusivament durant tot el metratge. El lideratge d’aquesta part ha recaigut en el reconegut supervisor de postproducció Rafael Galdó responsable de la postproducció de films com Blancaneus, Balada triste de trompeta, o els més recents Toro, La llum d’Elna i la sèrie Merlí.  D’aquesta manera, Barcelona 1714 ha fet una clara aposta estètica per crear un estil visual propi que mai no s’ha vist en una producció catalana. El muntatge final de la pel·lícula té una durada de dues hores.

El càsting de Barcelona 1714 està format per una fornada excepcional de joves i veterans intèrprets de l’audiovisual català. Els protagonistes són Alba Brunet i Bernat Quintana i entre els actors de repartiment destaquen Juanjo Puigcorbé, Àlex Casanovas, Miquel Sitjar, Francesc Garrido, Ferran Carvajal, Mikel Iglesias, Oriol Grau, Fermí Fernández, Txe Arana, Joan Negrié, Mercè Rovira entre molts d’altres. Al llargmetratge també hi ha aparicions especials de l’actor Toni Albà, Lluís Gavaldà (cantant d’Els Pets), Joan Fortuny (músic de la Companyia Elèctrica Dharma) i els periodistes Elisabet Carnicé i Raquel Sans. També més de 1.000 extres van participar en la producció. Produïda per KaBoGa, la cinta té un pressupost de 1’6 milions d’euros.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

 • Avatar

  Joan Fauro

  2 de Maig de 2019 #1 Author

  Bon dia : nosaltres vam participar en algunes escenes de la pel·lícula també vam fer una aportació i ens vau dir que estaríem invitats a la inauguració de la pel·lícula ens agradaria anar a Roda de Bera , esperem contestació . Moltes Gracies
  Joan Fauro i Mª Carmen Miril

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*