Jacint Verdaguer: una vida de pel·lícula Jacint Verdaguer: una vida de pel·lícula
'L'enigma Verdaguer' serà una pel·lícula per a televisió sobre la vida de l'escriptor Jacint Verdaguer: una vida de pel·lícula

El passat mes de març es va rodar el film L’enigma Verdaguer, una TV movie que fa una aproximació biogràfica a la vida i obra del poeta Jacint Verdaguer. El rodatge de la pel·lícula es va fer en diferents localitzacions entre les quals destaquen Barcelona, Vallvidrera, Vilanova i la Geltrú, Cerdanyola del Vallès, Arenys de Munt, Vic, Folgueroles, Les Masies de Voltregà i Terrassa. El director d’aquest projecte de Diagonal Televisió, coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l’ICEC va a càrrec de Lluís Maria Güell. Ara, per fi veurem el resultat el dia 11 de setembre a TV3.

Poeta i home d’església, “mossèn Cinto” va tenir una vida atzarosa i apassionant. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Però les circumstàncies, i el seu propi caràcter indòmit i orgullós, van provocar la seva caiguda. L’enigma Verdaguer és la història de l’ascens i la caiguda d’aquest home, un personatge molt conegut i desconegut alhora. Tothom n’ha sentit parlar, tothom en sap quatre coses però pocs són capaços d’explicar com va ser la seva vida i obra.

El repartiment del film està format per actors com Ernest Villegas, en el paper de Jacint Verdaguer, ben acompanyat per Roger Casamajor, David Marcé, Diana Gómez, Laia Manzanares, Clara Segura, Bea Segura, Llum Barrera, Dafnis Balduz, Aida de la Cruz, Pepa López, Francesc Orella, Juanjo Puigcrobé, Pau Durà, Carlos Serrano-Clark, Lluís Villanueva, David Vert i Xavi Sais entre d’altres.

La pel·lícula vol trobar l’home darrera del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, recitant els primers poemes entre els companys de l’Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se del seu llegat simbòlic. L’enigma Verdaguer situa al poeta al centre de l’acció, fent-ne un retrat humà, mostrant les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també posant en valor la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe i la seva bondat innata.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*