Millie Bobby Brown entra a la família Holmes Millie Bobby Brown entra a la família Holmes
'Enola Holmes' són les històries escrites per Nancy Springer Millie Bobby Brown entra a la família Holmes

Sabíeu que en Sherlock Holmes té un germà? Probablement sí. Hem pogut veure en Mycroft Holmes a diferents llocs, a part de les mencions de Conan Doyle. Però la pregunta bona és: sabíeu que Sherlock i Mycroft tenen una germana petita? Doncs sí, l’Enola Holmes és la petita de la família.

The Enola Holmes Mysteries (Els misteris de l’Enola Holmes) són un recull de 6 novel·les escrites per l’autora nord-americana, Nancy Springer. Les novel·les, destinades a un públic juvenil, van veure la llum per primera vegada l’any 2006 i l’última es va publicar el 2010. Les històries sempre giren entorn un misteri per resoldre i l’Enola sempre es posa al capdavant d’aquestes investigacions, però els arguments també utilitzen personatges, referències i idees extretes de les novel·les originals de Sherlock Holmes. No obstant això, la petita dels Holmes és invent de l’autora ja que Conan Doyle mai en va fer menció.

Sembla que les aventures d’aquesta jove detectiu (sembla que també porta els gens dels seus germans) aviat les veurem a la gran pantalla. Millie Bobby Brown (Stranger Things) serà l’encarregada de portar les regnes de la investigació, però no estarà sola. Ja s’ha confirmat que Henry Cavill (Man of Steel) serà la nova cara del detectiu privat britànic més famós de la literatura i el cinema. Ara bé, el repartiment continua amb Helena Bonham Carter (Harry Potter and the Order of the Phoenix) qui es posarà a la pell de la mare Holmes i Sam Claflin (Me before you) que agafarà el rol del germà gran, Mycroft Holmes.

A la direcció hi haurà Harry Bradbeer (Killing Eve) amb el guió escrit per Jack Thorne (His Dark Materials). La gravació ja va començar el 2018 i aquest estiu ja s’ha començat la producció. No obstant això, encara no hi ha data d’estrena, tot i que els rumors la situen cap a finals del 2020.

Encara no s’ha definit quina història seguirà i s’ha especulat molt sobre si s’haurà adaptat un dels llibres publicats amb la intenció de crear una saga o bé si s’ha creat una història totalment nova per llançar el personatge. El que sí que se sap és que es mantindrà la dinàmica que seguien els llibres al més pur estil Nancy Drew, un altre personatge detectivesc juvenil extret de la literatura i que ben aviat també estrena pel·lícula.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*