Pennywise torna a ‘It 2’ Pennywise torna a ‘It 2’
El 6 de setembre s'estrena la segona part del film Pennywise torna a ‘It 2’

L’any 1987 l’escriptor Stephen King va donar vida a un pallasso diabòlic, un personatge que agafava diverses formes però aquesta era la seva preferida i es feia anomenar Pennywise. La història narra la vida d’un grup de joves que són assetjats i terroritzats per una criatura que anomenen It, el qual és capaç de canviar de forma i alimentant-se del terror que produeixen les seves víctimes. Els fets tenen lloc a diferents èpoques: el passat, a mitjans dels anys 50 quan els protagonistes eren nens i, el present, als 80, quan la criatura torna al poble i ells tornen per complir una promesa. 

L’any 1990 es va estrenar un telefilm de més de 3 hores dirigit per Tommy Lee Wallace (Halloween III o Fright Night 2) i amb Tim Curry (The Rocky Horror Pictures Show o Clue) com a Pennywise, el malvat personatge. Posteriorment, al 1998 es va fer una adaptació per a televisió anomenada Woh. Però l’adaptació que més ressò ha tingut és l’estrenada el 2017 i que el proper  6 de setembre estrena la segona part. La història ha patit uns quants canvis respecte a la novel·la com el fet d’optar per dividir-la en dues parts i centrant-ne la primera en els protagonistes quan eren nens, mentre que aquesta farà un recorregut pel grup d’amics quan són adults i tornen al poble on van patir l’amenaça d’un monstre maquillat de pallasso i conegut sota el nom de Pennywise. Tal com es va comentar i es va comprovar al film inicial, el personatge interpretat per Bill Skargard (The Divergent Series o Emperor) és inhumà, més a prop d’un sociòpata que no és ni humà ni pallasso. La seva imatge més coneguda és dantesca i terrorífica, ja que mostra un mig somriure i una expressió terrorífica i amenaçant.

La producció ha deixat clar que seguirà el camí de la predecessora amb qualificació R i amb escenes no aptes per a menors. Per altra banda, la direcció torna a recaure en Andrés Muschietti, el qual va adquirir la popularitat gràcies al film de terror Mamá que va produir Guillermo del Toro (Crimson Peak, Pacific Rim o El laberinto del fauno) i basat en el curtmetratge espanyol del mateix director i títol.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*