La sèrie d”El Senyor dels Anells’, en marxa! La sèrie d”El Senyor dels Anells’, en marxa!
La sèrie s'ha de convertir en un nou univers amb possibles spin-offs La sèrie d”El Senyor dels Anells’, en marxa!

Els fans d’El Senyor dels Anells estan d’enhorabona, ja que la plataforma Amazon ha arribat a un acord amb els hereus de J.R.R. Tolkien per quedar-se amb els drets de la saga literària i així convertir-la en una sèrie per a la televisió. Feia temps que aquesta possibilitat es comentava però no s’havia confirmat de manera oficial fins ara. Amazon convertirà El Senyor dels Anells en una superproducció televisiva, que comptarà amb diverses temporades i també hi haurà la possibilitat de fer diferents spins off. De fet l’obra de Tolkien bé dona per una saga amb preqüeles, remakes i spin offs de tot tipus. 

El director català, J. A. Bayona (Jurassic WorldA monster calls) serà qui s’encarregarà de la direcció del projecte. Bayona ha expressat que “J.R. R. Tolkien va crear un dels móns mes extraordinaris i inspiradors de tots els temps, i com a fan que soc de les històries es un honor i una alegria unir-me a aquest grup”. Pel que fa a la producció se sap que formaran equip Amazon Studios, Tolkien Estate and Trust, HarperCollins, i la companyia Warner Bros. Entertainment’s New Line Cinema. A més, el mateix Peter Jackson s’ha unit a la família com a productor executiu i podria intervenir-hi més, tot i que per ara es desconeix de quina manera. Pel que fa l’equip de guió el liderarà JD Payne (Flash Gordon) i Patrick McKay (Star Trek), però també hi participaran Patrick McKay (Breaking Bad) i Bryan Cogman (Game of Thrones). L’equip està ple de noms de reputada experiència que fan que el projecte hagi generat una expectació inusual en una sèrie. Esperem resultats de cara el 2021…

La nova ficció seguirà línies argumentals anteriors a les conegudes a La comunitat de l’anell, és a dir, la història que adaptarà la plataforma estarà ambientada abans dels esdeveniments vistos a El Hobbit o entre El Hobbit i El senyor dels Anells. Matt Galsor, representant de l’organització Tolkien Estate, afirmava que “estem encantats que Amazon, compromesa amb la literatura, sigui la casa de la primera sèrie de televisió amb múltiples temporades d’El Senyor dels Anells”. Per la seva banda, Sharon Tal Yguado, la nova cap del departament de guió d’Amazon també destacava que la saga creada per Tolkien “és un fenomen cultural que ha atrapat la imaginació de generacions de fans a través de la literatura i la gran pantalla”.

sèrie senyor dels anells

Segons ha revelat la companyia de Jeff Bezos, la sèrie serà la més cara de la història, ja que comptarà amb un cost de producció de més de mil milions d’euros. Un pressupost que convertirà la nova ficció d’Amazon en la més cara produïda fins al moment, superant així fins i tot sèries d’HBO com Game of Thrones o The Crown de Netflix. Concretament, Amazon ha gastat 250 milions d’euros només per adquirir els drets de la sèrie, deixant de banda així la lluita que tenia amb Netflix, ja que també estava interessada en el projecte. La resta de pressupost anirà dirigit al càsting, els productors i els efectes visuals. 

Tot i que la trama és un misteri s’ha confirmat que la trama serà una preqüela de l’adaptació cinematogràfica dirigida per Peter Jackson, caldrà esperar fins al 2021 per descobrir els nous protagonistes a la petita pantalla. També se sap que comptarà, almenys, amb 5 temporades, Amazon també ha esmentat que segons la resposta del públic, podria haver-hi un spin off també inclòs. 

Molts dels actors de la producció de Peter Jackson ja s’han pronunciat. Ian McKellen ja ha expressat el desig de reprendre el rol d’en Gandalf. En una entrevista a la BBC va dir que “no havia acceptat perquè encara no se li havia ofert, però crec que hi ha molt poca gent tan gran com jo per interpretar un vell de 7000 anys d’edat”. Per altra banda, Viggo Mortensen també ha ofert uns quants suggeriments per a qui interpreti el nou Aragorn. Segons ha dit l’actor, recomana llegir l’obra de Tolkien amb profunditat, però també comparar-ho amb les sagues clàssiques nòrdiques com Sigurd the Dragon Slayer Volsunga.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*