‘Untouchable’: el documental rere el cas Weinstein ‘Untouchable’: el documental rere el cas Weinstein
El 6 de setembre s'estrena la història del #MeToo explicada per les víctimes ‘Untouchable’: el documental rere el cas Weinstein

Hollywood anys 70. Harvey Weinstein començava a convertir-se en el rei del cinema americà. Un caçatalents reconegut arreu del món. No hi havia cap producció que no passés per les seves mans. Unes mans que semblaven les del rei Mides. Però els anys passaven i el gran geni de la llàntia va passar de visionari i totpoderós a abusador, violador i xantatgista. Són moltes les dones i també homes que s’han atrevit en els darrers anys a denunciar la mala praxis del magnat de Hollywood a través del moviment #metoo el qual va sacsejar la meca del cinema i el món.

Ara això se’ns presenta en forma documental a Untouchable. Ursula Macfarlane agafa la direcció del projecte que reflectirà i posarà de manifest el modus operandi que Weinstein utilitzava amb les seves víctimes, i això ho farà a través d’un recopilatori de testimonis que van tractar amb el magnat i que van caure, sovint, a les seves urpes. “Es tracta d’un testimoni sincer i sovint dolorós sobre els mètodes i danys col·laterals que relaten les veus de les víctimes, antics companys de feina, de la universitat, amics d’infància o periodistes”. És així com Macfarlane defineix aquest nou projecte documental que ha comptat amb la producció de responsables d’altres títols com Man on Wire o Searching for Sugar Man.

Ara bé, el documental no només pretén denunciar el que va passar amb Weinstein sinó que pretén donar veu a les víctimes i establir com la història del cinema ha permès aquesta pujada i davallada d’una de les persones més importants de Hollywood i com això va poder passar a la vista de tanta gent. Són moltes les persones que parlen per primera vegada de les seves experiències amb Weinstein i són moltes les veus que no reconeixerem ja que formen part d’aquelles persones que van abandonar la carrera per culpa seva.

Untouchable arribarà a les nostres pantalles el proper 6 de setembre, però, de moment, ja podem gaudir del tràiler d’aquest nou documental.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*