‘Criminal’: un projecte de cine negre europeu a Netflix ‘Criminal’: un projecte de cine negre europeu a Netflix
La sèrie multilingüe s'estrenarà el proper 20 de setembre ‘Criminal’: un projecte de cine negre europeu a Netflix

Fa temps que Netflix no deixa de sorprendre’ns amb apostes del gènere policíac. Ho ha fet amb la segona temporada de Mindhunter, la sèrie dirigida per David Fincher, i no deixa de sorprendre’ns amb minisèries d’arreu del món. Sense obviar ni oblidar altres perles com Manhunt: Unabomber, The sinner o Ozark, entre moltes d’altres.

Seguint aquest camí que sembla que ha trobat per seguir explotant el sector més negre, ara, la plataforma de continguts en línia ens presenta Criminal. Aquesta serà una pionera en molts aspectes. Per començar,la sèrie es compondrà de 12 episodis dividits en quatre “packs” de tres capítols cada un, i cada grup de tres estarà gravat per un equip d’un país diferent:

  • Regne Unit (George Kay, director de Killing Eve, i Jim Field Smith, director de She’s out of my league).
  • França (Frederic Mermoud, director de Spiral o LesRevenants), Antonin Martin-Hilbert (guionista de Nina o Black Spot) i Mathieu Missoffe (guionista de Black SpotProfilage: Perfiles criminales).
  • Alemanya (Oliver Hirschbiegel, director de 4 Blocks o Downfall), Bernd Lange (guionista de Das Verschwinden) i Sebastian Heeg (guionista de Blaumacher).
  • Espanya (Mariano Barroso, director de El día de mañana, Todas las mujeresÉxtasis), Alejandro Hernández (guionista de El autor o El día de mañana) y Manuel Martín Cuenca (guionista de El autor o Caníbal).

Cada episodi serà rodat en l’idioma de cada país, creant d’aquesta manera un producte multilingüe. No obstant això, no es tracta d’una sèrie amb un gran desplegament de producció ni amb grans escenaris per tot Europa, ja que els 12 capítols es gravaran íntegrament en un únic escenari: una sala d’interrogatoris en la qual el sospitós i el policia es retran a un duel psicològic. En el cas dels capítols espanyols, el plató serà el de Production Hub que Netflix té a la Ciutat de la Tele a Madrid i estaran protagonitzats per Carmen Machi, Inma Cuesta, Eduard Fernández, Emma Suárez, Álvaro Cervantes, Jorge Bosch, José Ángel Egido, Nuria Mencía, Daniel Chamorro, María Morales, Javi Coll i Milo Taboada

La sèrie s’estrenarà el proper 20 de setembre.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*