today-is-a-good-day

B-Retina: Cornellà dona corda a la sèrie B

- Advertisement -

La 5a edició del B-Retina tindrà lloc del 13 al 15 de setembre a Cornellà, concretament al Centre Cultural Sant Ildefons. Enguany, el certamen es consolida com a l’únic festival cinematogràfic centrat exclusivament en cinema de sèrie B, un gènere que porta dècades dins el mercat però que sol estar a l’abast de molt pocs, ja que la distribució és mínima o nul·la. L’actual renovació d’aquesta vessant i les noves tecnologies han facilitat que arribi a nous públics i tenir una major repercussió. El B-Retina pretén ampliar la seva programació i oferta en activitats perquè això sigui possible i tenir un impacte més ampli dins el territori català.

- Advertisement -

El pòster d’aquesta edició ha estat dissenyat per l’artista Carlos Moran, aprofitant que el leitmotiv és “Bàrbars i Barbaritats”. Per això, part de la programació serà temàtica i girarà entorn aquest eix com amb la projecció de El desafío de Hércules (Hércules, 1983) dirigida pel cineasta italià Luigi Cozzi, el qual assistirà com a convidat d’honor i serà guardonat amb el Ticket d’or del festival. A més, també comptarà amb la presència de Laurence B. Harvey, protagonista de The Human Centipede II (Full Sequence) (Tom Six, 2011), la qual es podrà veure dissabte.

- Advertisement -

Altres títols destacats són Clownado (Todd Sheets, 2019), The VelociPastor (Brendan Steere, 2018), el clàssic The Seven Curse (Ngai Choi Lam, 1986), però sobretot cal esmentar la première del segon llargmetratge del cineasta català Hugo Cobo, Apóstata. No serà l’única pel·lícula catalana… També veurem Devil dead 2 codrigida per Aureli del Pozo i Ivan (Matxete) Fernández.

A més, Mario Padilla, membre del podcast El terror no tiene podcast oferirà una masterclass dissabte al matí sota el títol Hechizos, espadas y… ¿Exploitation?. Mentre que el còmic Javi Capitán amenitzarà la nit del divendres amb un monòleg previ al concert de Bochornorama.  

La programació completa es pot consultar sota aquestes línies. Cal tenir en compte que divendres hi haurà dues sales a la vegada, a la sala B projeccions sobre la temàtica del festival, totes dels anys vuitanta i italianes, mentre que a l’altra sala es faran projeccions d’actualitat. Per altra banda, les entrades i abonaments ja es troben a la venda de manera anticipada i amb packs especials.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents