Actors famosos a videoclips musicals Actors famosos a videoclips musicals
Molts actors i actrius participen a vídeos de cantants coneguts Actors famosos a videoclips musicals

Un dels grans reclams de molts cantants o grups musicals és l’aparició d’algun actor o actriu famós als seus videoclips, fet que al llarg dels anys s’ha posat de moda. En molts casos és una combinació perfecta d’èxit, ja que compten amb una lletra i melodia de qualitat, però si a més tenen associades una cara coneguda s’assoleix la perfecció. Però també molts actors, abans d’esdevenir estrelles de cinema, van debutar fent cameos a vídeos musicals. I en altres ocasions, actors ja amb una llarga trajectòria en un moment de la seva vida decideixen sortir en un videoclip, ja sigui per promocionar la banda sonora de la seva darrera pel·lícula, perquè el músic en sí es un amic íntim o simplement, perquè els ho proposen i els ve de gust fer-ho.

A continuació teniu un llistat amb una selecció d’alguns d’ells que són realment com curtmetratges amb música:

Christopher Walken a Weapon of Choice de Fatboy Slim

L’actor que va rebre un premi a l’edició passada del Sitges Film Festival, ha demostrat en varies ocasions que, a part de dur a terme grans interpretacions i deixar una estela brillant a la seva carrera, també és un gran ballarí i ha treballat sobre l’escenari a obres musicals importants als seus inicis. Per això, no sorprèn el fet que acabi col·laborant en videoclips, el primer va ser amb Madonna amb la cançó Bad Girl i la segona ocasió amb la banda de heavy metal Skid Row, amb el tema Breakin’ Down. Però, al 2001 la seva actuació al vídeo de Fatboy Slim va tenir una gran repercussió. Dirigit pel cineasta Spike Jonze, el videoclip va guanyar 6 premis MTV aquell any i al següent es va catalogar com el millor vídeo de tots els temps d’un llistat de 100 que van reunir músics, directors i figures de la indústria musical. S’hi pot veure l’actor ballant i volant a un vestíbul d’un hotel.

Jake Gyllenhaal a Time to Dance de The Shoes

A la carrera d’aquest actor se l’ha pogut veure interpretant papers molt dispars i alhora ambigus, va ser un marine frustrat a Jarhead, un cowboy homosexual a Broadback Mountain, així com aparèixer a grans films com Donnie Darko, Zodiac, Prisioners o Enemy. I en breu el veurem a Nocturnal Animals i Life. Sigui com sigui ha anat captivant amb la seva actitud de bon jan, però que acaba esdevenint un pertorbat en moltes de les seves actuacions. En aquest videoclip se’l pot veure com a un psicòpata desenfrenat, que va deixant un rastre de sang i cadàvers per allà on passa d’una manera molt original. De fet, aquest vídeo podria servir d’inspiració per a un llargmetratge tipus American Psycho amb ritme electrònic de la banda francesa The Shoes. També va aparèixer al vídeo Giving Up the Gun (Vampire Weekend) com a tenista.

Eddie Murphy a Remember the Time de Michael Jackson

La gran majoria coneix a aquest actor pels films còmics de sobretaula que ens han acompanyat principalment a les dècades dels 80 i 90. Pel·lícules tan clàssiques com Beverly Hill Cops (Superdective en Hollywood), Coming to America (El Principe de Zamunda), The Nutty Professor o Dr. Dolittle acompanyen encara avui i insten a fer una rialla per molt que hagin transcorregut uns quants anys. Però ell també va tenir una carrera musical, conformant una discografia amb 5 àlbums amb un hit al 1985, Party All the Time, amb el qual va arribar a la 2a posició de la llista d’èxit. També desconeguda és l’amistat que tenia amb el desaparegut rei del pop Michael Jackson, amb el que va treballar al viodeclip Remember the Time, en el qual l’actor encarnava a un faraó egipci la dona del qual era la model Iman. Aquest senzill és una barreja entre R&B i new jack swin, i al seu moment va cridar l’atenció per la llarga durada (9 minuts). Posteriorment, Jackson va col·laborar a una cançó i vídeo de Murphy, Wazupwitu.

Robert Downey Jr. a I Want Love d’Elton John

Es tracta d’un dels actors més reconeguts darrerament gràcies als seus papers com a Iron Man i Sherlock Holmes, dels millors pagats i que ha protagonitzat 6 de les pel·lícules que han recaptat més de 500 milions de dòlars cadascuna. Ara bé, no tota la seva carrera han estat flors i violes, ja que ha tingut problemes seriosos amb el món de les drogues i l’alcohol, però per sort el seu resorgiment ha estat apoteòsic. Conegut inicialment pel seu paper a Chaplin, després a la sèrie Ally McBeal i consolidat després de Kiss Kiss Bang Bang, Gothika o Zodiac, per a finalment ser fitxat per la Marvel. També ha tingut una carrera musical, promocionada per Sony al 2004 va compondre 6 temes i 2 en col·laboració, a més, ja a pel·lícules ha sortit cantant els mateixos soundtracks. Però de les més sonades va estar la col·laboració al 2001 amb Elton John, cantant, compositor i pianista de renom, per la cançó I want Love, que conté tota una declaració d’amor a la seva lletra.

Tom Hanks a I Really Like You de Carly Rae Jepsen

I la darrera col·laboració que s’ha dut a terme és la de Tom Hanks amb Carly Rae Jepsen en un vídeo atapeït de positivisme, humor i, sobretot, un actor fent un divertit playback d’una cançó que des del seu llançament ha estat tot un èxit encomanant bon rotllo.

Tom Hanks és un dels actors més polifacètics i camaleònics del panorama cinematogràfic, guanyador de dos premis Òscars, que ha sabut com captar l’atenció de l’espectador amb films com Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away, o comèdies com Big, The Terminal o The Money Pit (Esta casa es una ruina), d’entre un llarg llistat.

En aquest article hem fet un repàs per la trajectòria musical d’actors en vídeos que, en moltes ocasions, donarien peu a un llargmetratge, un fragment d’una pel·lícula o directament ser considerats com un curtmetratge. Properament, veurem les actrius que han col·laborat en vídeos de cantants.

 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

  • Avatar

    Carmen ST

    27 de Novembre de 2016 #1 Author

    També varen actuar al videoclip d’Eminem I Rihanna la parella d’actors Dominic Monaghan I Megan Fox. La cançó es diu I love the way you lie.

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*