Nens actors abans i ara Nens actors abans i ara
Carreres que han ascendit com l'espuma i d'altres que han caigut en l'oblit Nens actors abans i ara

Molts dels actors i actrius que actualment estan de moda van començar en el món del cinema de ben petits, alguns ja en grans produccions que els van donar la fama i d’altres ho han tingut més difícil i han hagut d’anar-se fent camí. De la mateixa manera, alguns d’ells no han deixat mai el somni d’actuar i d’altres han decidit dedicar-se a altres coses.

Zac Efron

Avui dia, a aquest guaperes de 28 anys no li falta la feina. Des que l’any 2006 va protagonitzar High School Musical al costat de Vanessa Hudgens, no ha deixat d’aparèixer en pantalla. Tot i que la seva carrera com a actor va començar abans, no va ser fins que es va posar a cantar que la indústria cinematogràfica es va fixar en ell. Des d’aleshores ha participat en projectes tant televisius com de la gran pantalla, al costat d’estrelles de la talla de Nichole Kidman, Matthew McCounaghey o Seht Rogen. L’estiu que ve el podrem veure lluint un banyador vermell al costat dels seus companys, els vigilants de la platja.

Zac Efron

Daniel Radclieff

Poques presentacions li fan falta al que sense cap mena de dubte és el mag més famós del món. Daniel Radclieff va saltar a la fama gràcies a donar vida a Harry Potter, tot i que, com en el cas d’Efron, no era la seva primera pel·lícula. La por que tenen molts actors quan protagonitzen sagues amb un personatge molt concret és el d’encasellar-se i no avançar professionalment. Per sort per a en Radclieff, no ha estat el cas i des que l’any 2011 es va donar per acabada la saga Harry Potter, no ha deixat d’actuar (ha participat en 9 films, a part de diverses sèries). Recentment, se l’ha pogut veure a la segona part del film Now you see me i en la pel·lícula basada en fets reals, Imperium.

Daniel Radclieff

Joseph Gordon-Levitt

Aquest reconegut actor va començar en el món de la interpretació amb 7 anys, quan va participar en el telefilm Extranjero en mi tierra, amb qui va compartir escena amb Tommy Lee Jones. L’any 1992, va debutar a la gran pantalla com a secundari a Beethoven: uno más en la família i, aquell mateix any Robert Redford li va donar una oportunitat al donar-li el paper de Norman a El río de la vida. De totes maneres, Levitt és conegut sobretot per aparèixer en el film Inception de Christopher Nolan. En breus se’l podrà tornar a veure donant vida a un exanalista de la NSA a Snowden.

Joseph Gordon-Levitt

Christina Ricci

La filla sempre seriosa i sarcàstica de la Família Adams, així es va donar a conèixer Ricci que va fer el salt a la fama interpretant a Wednesday Adams. Posteriorment ha participat en un grapat de projectes tant de cine com de televisió.

Christina Ricci

Dakota Fanning

Amb una bellesa clàssica de cabells rossos i ulls blaus, aquesta noia va captivar els cors de Hollywood amb el seu talent, al costat de Sean Pean a I am Sam. Des d’aleshores no ha deixat d’actuar i poc queda de la mirada innocent de fa alguns anys que ha deixat pas a la maduresa. Se l’ha pogut veure en la saga Crepusculo on ha donat vida a Jane, una vampiressa amb qui és millor no ficar-s’hi. Actualment té per estrenar tres projectes cinematogràfics, que es podran veure a partir de l’any que ve.

Dakota Fanning

Drew Barrymore

L’any 1982 el món va conèixer E.T l’extraterrestre i amb ell a Gertie la germana petita d’Elliott. Lluny queda aquella petita amb cuetes i llacets roses, que amb el pas del temps ha donat pas a una dona adulta, actualment mare de dues filles i que ha hagut d’apartar-se de les càmeres un temps per ocupar-se de la maternitat. Tot i així, no s’ha desvinculat del tot del cinema, ja que ha participat com a productora executiva en diversos projectes i, l’any que ve se la tornarà a veure en televisió.

Drew Barrymore

Jake Lloyd

No tot sempre són flors i violes i, encara que en un principi les atencions i la fama puguin agradar, no tothom està fet per aguantar-ho. Aquest és el cas del jove Anakin Skywalker, interpretat per Jake Lloyd. Després de participar en la saga Star Wars, Lloyd va aparèixer en alguna sèrie de televisió però l’any 2001 es va retirar. No va ser fins onze anys més tard, quan va explicar el motiu, patia assetjament per part dels seus companys de classe i patia estrès a causa de les moltes obligacions que requerien les promocions de les pel·lícules. Fins i tot, explicava que havia destruït tot el que tenia guardat de la seva participació a Star Wars i que no ha tornat a veure les pel·lícules, ja que, li porten mals records.

Jake Lloyd

Jonathan Lipnicki

El cas del jove Lipnicki és molt diferent, ja que, tot i que segurament molta gent ja no el recorda, no ha deixat de fer coses dins i fora la pantalla. Va fer el salt a la fama amb només 6 anys, quan va actuar amb Tom Cruise i Renée Zellweger a Jerry Maguire. Aquesta actuació li va valdre dos premis, el Premi Young Artist (com a millor actor de cine menor de 10 anys) i el Premi Crític Choice a la millor interpretació infantil. Després va aparèixer a Stuart Little on definitivament es va guanyar Hollywood amb el seu somriure de nen trapella i les ulleres de cul de got. Recentment ha aparegut en diverses sèries de televisió i en algunes pel·lícules de baix pressupost però sobretot, dedica el seu temps a diverses activitats benèfiques com la Fundació per a la Investigació de Càncer de Mama, Juvenile Diabetes Research Foundation, Starlight Children’s Foundation i també pertany a diferents grups per a la defensa dels drets dels animals. Amb tot això, encara té temps per practicar jujitsu brasiler.

Jonathan Lipnicki

Freddie Highmore

Amb només 24 anys, aquest jove ha participat en més d’una trentena de projectes tant cinematogràfics com televisius. L’any 2004 va participar en el film Finding Neverland, amb Johnny Depp i Kate Winslet i gràcies a aquesta aparició es van començar a fixar en ell. Des d’aleshores, no ha parat, actualment està triomfant sobretot en televisió on està donant vida a Norman Bates, a la sèrie Bates Motel que es basa en els orígens dels personatges de la mítica pel·lícula d’Alfred Hitchcock, Psicosis.

Freddie Highmore

Thomas Sangster

Aquest jove va començar la seva carrera com a actor a la televisió i, no va ser fins a l’any 2003 que va fer el salt a la gran pantalla amb Love Actually. Tot i que des d’aleshores, ha aparegut en altres projectes cinematogràfics, Sangster sembla que se sent més còmode en el format televisiu, on ha aparegut en l’exitosa sèrie d’HBO, Game of Thrones. Recentment però el podrem veure en l’última entrega de El corredor del Laberinto.

Thomas Sangster

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*