today-is-a-good-day

‘Star Wars’: l’última batalla contra l’Imperi

- Advertisement -

Sota el títol de The rise of Skywalker l’episodi IX d’Star Wars arriba per fi l’estrena del capítol final de la saga (tot i que no suposarà el final de l’univers Star Wars). Ara bé, hem d’assumir que aquesta serà la pel·lícula que tancarà definitivament la saga de la família Skywalker iniciada l’any 1977 per George Lucas, tot i que aquest ‘rise’ (auge) del títol pugui resultar contradictori. De fet, l’últim avanç en forma de tràiler final que hem vist desperta més preguntes que respostes. I sobretot planteja retorns inesperats i amistats perilloses entre la força i el costat fosc.

- Advertisement -

Situem-nos ( i no llegiu més si no voleu spoilers de les dues últimes pel·lícules). Els vells líders de la resistència (Han Solo i Luke Skywalker) han mort. Els rebels, en una fugida desesperada, han fet una crida a la galàxia per intentar animar tots els detractors de l’imperi en el que sembla una ofensiva final. Una crida que si hem de fer cas al tràiler ha tingut bona resposta. Ara Kylo Ren és el líder suprem del Primer Ordre tot i que sembla que vells lideratges del costat fosc tornen a la palestra. Amb aquest panorama encarem la que serà l’última gran batalla pel futur de la galàxia.

- Advertisement -

Està previst que la pel·lícula s’estreni el dijous 19 de desembre del 2019 i la direcció recau a mans de J. J. Abrams, qui ja s’havia posat rere la càmera a l’Episodi VII: El despertar de la força (2015) i qui també va actuar de productor a l’Episodi VIII: l’últim Jedi (2017). Abrams també ha coescrit el guió, juntament amb Chris Terrio (Argo o Justice League). Les imatges que van arribant prometen un espectacle total i, a més, moltes respostes a les preguntes sobre els orígens de la protagonista i de la mitologia de la força. I per si tot això fos poc el film el podrem veure també doblat en llengua catalana igual que ja va passar amb l’Episodi VII i VIII. El nom en català serà Star Wars: l’ascens de Skywalker

Un imperi que no marxa

El costat fosc sembla que recupera un vell i poderós conegut: l’emperador. I per a aquells més aficionats a la saga, la gran sorpresa l’ha donada Ian McDiarmid, qui ja va anunciar a l’estiu que també apareix a la nova pel·lícula. Potser el nom de l’actor no el recordeu però va ser el malvat més poderós d’Star Wars, l’Emperador que va crear Darth Vader, ni més ni menys que Darth Sidious. El somriure del final del segon tràiler ens fa pensar que potser el malvat no va morir a El retorn del Jedi (1983), tal com ens pensàvem. I de moment, fins aquí podem llegir, que diuen.

Prepareu-vos perquè es veu que el final serà poc menys que èpic. Segons el director de cine (i reconegut starwarsmaniàtic) Kevin Smith, l’última imatge ens farà explotar el cervell. A més, també s’ha fet públic que coneixerem per fi l’origen familiar de la misteriosa protagonista de la saga i la resposta que tots esperem: està o no relacionada amb el Clan Skywalker (el clan Palpatine). També es preveu una gran batalla final entre la força i el costat fosc on no només lluitaran la Rey i Kylo Ren… Un altre dels misteris que tindran resposta és el de l’origen o “pedigrí” dels Jedis. L’última imatge de l’Episodi VIII amb aquell nen fent servir la força per agafar una escombra sens dubte obre la porta a una nova manera d’interpretar tot l’univers Jedi desvinculant-lo de “la sang”. Veurem…

Star Wars IX Culture-Rise-of-Skywalker-EP9-FF-001922

Igual que les dues entregues anteriors, el film estarà protagonitzat per Daisy Ridley, qui interpreta el paper de la Rai, John Boyega, qui agafa el rol d’en Finn, Oscar Isaac, qui es posa a la pell de Poe Dameron i Adam Driver al cantó fosc sota la capa de Kylo Ren. A més també hi haurà les aparicions de Domhall Gleeson (General Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (la princesa Leia), qui malauradament ens va deixar el 2016, però que gracies a metratges no utilitzats per l’Episodi VII podrà reaparèixer.

- Advertisement -

També reapareixerà Billy Dee Williams, qui fins ara no havia aparegut a la nova trilogia però que interpretava Lando Calrissian, així com Kelly Marie Tran, la qual es posava a la pell de Rose Tico a l’Episodi VIII. Pel que fa a les novetats de l’elenc seran Keri Russell (The Amreicans), Dominic Monaghan (El senyor dels anells), Richard E. Grant (Can you ever forgive me?) i Naomi Ackie (Lady McBeth). 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents