‘Star Wars: Episodi IX’: la fi de la saga Skywalker ‘Star Wars: Episodi IX’: la fi de la saga Skywalker
L'estrena de 'The rise of Skywalker' està prevista pel 20 de desembre del 2019 ‘Star Wars: Episodi IX’: la fi de la saga Skywalker

Sota el títol de The rise of Skywalker l’episodi IX d’Star Wars comença a ser una realitat cada cop més propera. El passat abril a Chicago la Star Wars Celebration, la convenció mes important de la saga, es va destapar el primer tràiler de la novena aventura galàctica i la que ha de tancar la nova trilogia, tot i que no necessàriament ha de suposar el final de l’univers Star Wars. Ara bé, sí que és cert que per part de l’afició s’ha assumit que aquesta serà la pel·lícula que tancarà la saga de la família Skywalker, tot i que aquest ‘rise’ del títol pugui resultar contradictori. De fet l’últim avanç en forma de tràiler que hem vist aquest agost desperta més preguntes que respostes. Sí hem vist la Rey amb espases làser vermelles i una caputxa molt característica dels Sith…Mireu i jutgeu vosaltres mateixos.

Està previst que la pel·lícula s’estreni el 20 de desembre del 2019 i la direcció recau a mans de J. J. Abrams, qui ja s’havia posat rere la càmera a l’Episodi VII: El despertar de la força (2015) i qui també va actuar de productor a l’Episodi VIII: l’últim Jedi (2017). Abrams també ha coescrit el guió, juntament amb Chris Terrio (Argo o Justice League).

El costat fosc sembla que recupera un vell i poderós conegut: l’emperador. I per a aquells més aficionats a la saga, la gran sorpresa l’ha donada Ian McDiarmid, qui ha anunciat que també apareix a la saga. Potser el nom de l’actor no el recordeu però va ser el malvat més poderós d’Star Wars, l’Emperador que va crear Darth Vader, ni més ni menys que Darth Sidious. El somriure del final del tràiler ens fa pensar que potser el malvat no va morir a El retorn del jedi (1983), tal com ens pensàvem. I de moment, fins aquí podem llegir, que diuen. Això sí, ja hem pogut descobrir el pòster oficial…

Prepareu-vos perquè es veu que el final serà poc menys que èpic. Segons el director de cine (i reconegut starwarsmaniàtic) Kevin Smith, l’última imatge ens farà explotar el cervell. A més, també s’ha fet públic que coneixerem per fi l’origen familiar de la misteriosa protagonista de la saga i la resposta que tots esperem: està o no relacionada amb el Clan Skywalker. També es preveu una gran batalla final entre la força i el costat fosc on no només lluitaran la Rey i Kylo Ren… Un altre dels misteris que tindran resposta és el de l’origen o “pedigrí” dels Jedis. L’última imatge de l’Episodi VIII amb aquell nen fent servir la força per agafar una escombra sens dubte obre la porta a una nova manera d’interpretar tot l’univers Jedi desvinculant-lo de “la sang”. Veurem…

Igual que les dues entregues anteriors, el film estarà protagonitzat per Daisy Ridley, qui interpreta el paper de la Rai, John Boyega, qui agafa el rol d’en Finn, Oscar Isaac, qui es posa a la pell de Poe Dameron i Adam Driver al cantó fosc sota la capa de Kylo Ren. A més també hi haurà les aparicions de Domhall Gleeson (General Hux), Mark Hamill (Luke Skywalker) i Carrie Fisher (la princesa Leia), qui malauradament ens va deixar el 2016, però que gracies a metratges no utilitzats per l’Episodi VII podrà reaparèixer.

També reapareixerà Billy Dee Williams, qui fins ara no havia aparegut a la nova trilogia però que interpretava Lando Calrissian, així com Kelly Marie Tran, la qual es posava a la pell de Rose Tico a l’Episodi VIII. Pel que fa a les novetats de l’elenc seran Keri Russell (The Amreicans), Dominic Monaghan (El senyor dels anells), Richard E. Grant (Can you ever forgive me?) i Naomi Ackie (Lady McBeth). 

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*