Els aliens de Marc Carreté viatgen als Estats Units Els aliens de Marc Carreté viatgen als Estats Units
'After the lethargy' s'ha estrenat comercialment al Estats Units després de passat per un munt de festivals Els aliens de Marc Carreté viatgen als Estats Units

Ja fa mesos que seguim la pista a una pel·lícula catalana que portarà la temàtica extraterrestre a la rodalia de Barcelona. Ens referim a After the Lethargy, el segon llargmetratge del director de Sant Cugat Marc Carreté, que va rodar-se l’estiu del 2017 i que després de la seva estrena internacional al Fantaspoa (un dels festivals internacional de gènere més reputats de Sud Amèrica) ha donat un munt de voltes per festivals d’aquí i ad’allà. Carreté coneix bé el festival ja que l’any 2014 va endur-se el premi a la Millor Pel·lícula Iberoamericana amb la seva òpera prima Asmodexia. A casa nostra el Festival Terror Molins va acollir la premiere internacional i les darreres alegries festivaleres han vingut dels Estats Units on el film va guanyat el premi a la millor pel·lícula de ciència ficció al NYC Horror Film Festival de Nova York. A més, aquest agost After the lethargy s’ha estrenat comercialment a diversos dels estats més importants del país (Nova York, Califòrnia, Florida, Washington…). Aquí teniu el tràiler per si us venen ganes de passar por i mal rotllo…

Homenatges al bon terror

Carreté defineix el film com un producte “de terror creepy inspirat en el cine més gamberro dels anys 70 i 80 que tan admiro”. Es tracta d’una pel·lícula 100% independent i produïda exclusivament amb capital privat d’inversors catalans. El film és la segona producció de Creatures of the Dark, el segell de terror, creat pel propi Carreté, en la seva faceta com a productor, després de produir Framed, l’òpera prima de Marc Martínez Jordán que va obrir el Terror Molins 2017.

La pel·lícula, rodada en anglès, va enregistrar-se entre Sabadell, Terrassa, Montserrat i el Parc Natural de Collserola (Sant Cugat i Molins de Rei) i els interiors a l’Hospital del Tòrax, al Parc Audiovisual de CatalunyaLa cinta la protagonitzen Andrea Guasch (Cambio de Clase, Submergence), Joe Manjón (El internado, Framed, The Man Who Killed Don Quixote) i Ramon Canals (Asmodexia, Castidermia), acompanyats per la presencia d’actors secundaris com Mark Schardan, Sue Flack, Ben Vinnicombe i Liliana Cabal, entre d’altres. L’equip tècnic i artístic que ha treballat en el rodatge de la pel·lícula està íntegrament format per professionals nascuts i/o formats i residents a Catalunya.

A mig camí entre la monster movie i el slasher, el relat argumental del film, escrit pel mateix director, narra les vicissituds d’una jove periodista, aficionada a la ufologia durant la seva visita als vestigis d’una antiga zona militar abandonada en la que, suposadament, quaranta anys enrere, va tenir lloc un episodi de contacte amb alienígenes. No cal ser un expert en el gènere per endevinar que la cosa es torçarà i en algun moment tindrem éssers d’altres planetes fent la vida impossible als protagonistes. Un relat adrenalínic; d’aquells de quedar-se clavat a la butaca i devorar crispetes.

Foscor, maldat, terror!

“És el relat que tenia ganes d’explicar, i la pel·lícula que tenia ganes de fer, assegura el director Marc Carreté. “No hi han hagut condicionants, més enllà dels propis de l’ajustat pressupost… Però bé, m’he sentit lliure a l’hora d’imaginar i d’explicar la història que tenia al cap”. Segon Carreté aquest film representa un retorn als orígens, a la maldat i a la foscor introspectiva i malaltissa dels personatges protagonistes dels seus curtmetratges. “Ens ho hem passat molt bé rodant-la i diria que això pot haver transcendit al material que n’ha sortit.”

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*