today-is-a-good-day

Les dones més divertides de la TV

- Advertisement -

No fa gaire vam publicar un article sobre els personatges masculins que més ens havien fet riure a la TV. Bé, era una llista personal però segur que molts la podíeu compartir o com a mínim estar d’acord amb la majoria de conclusions. En aquell article també prometia que tard o d’hora s’hauria de fer una nova llista amb personatges femenins així, coincidint amb la setmana en què celebrem el dia de la dona, ha arribat el moment… Igual que amb l’altre article n’he escollit tres i, sí, podria haver-n’hi més però aquestes són les millors!

La Phoebe de Friends

Friends… Sempre acaba sortint Friends. Aquella sèrie que és la mare de totes les sit-com i que tant ens va fer riure durant 10 anys. De les tres dones protagonistes la més carismàtica de totes estarem d’acord que és la Phoebe. Hippie, esbojarrada, supersticiosa amb un passat tenebrós i misteriós i amb una personalitat que és tot positivisme. Sense desmerèixer la Rachel i la Monica em quedo amb el personatge excèntric de la sèrie. La interpretació de Lisa Kudrow, a més semblava d’allò més natural fet que augmentava la credibilitat i la força del personatge. Malgrat això mai no va guanyar cap Emmy ni cap Globus d’or pel seu personatge.

- Advertisement -

Phoebe

- Advertisement -

Entre les seves històries més icòniques hi ha, per començar, les seves cançons. Des de l’èxit internacional Smelly Cat fins a infinitat de invencions cantades al mític Central Perk acompanyada només d’una guitarra acústica. Però no podem deixar de mencionar l’embaràs i el naixement dels trigèmins del seu germà… Una situació peculiar que ens va fer pixar de riure en més d’una ocasió. També són memorables els capítols on apareix la seva germana bessona Ursula i les confusions que provoca la seva feina d’actriu porno. Finalment i després de passar per diversos afers amorosos acaba trobant una parella, en Mike (actual Ant Man). Com tots en aquesta sèrie van viure feliços i van segurament van tenir fills que estan igual de sonats que ella.

L’Emma de Plats bruts

I com que no tot passa a Hollywood, a diferència de l’article masculí sobre personatges hilarants, en aquest rànquing hi apareix una sèrie nostrada. I és que passen els anys però Plats bruts continua sent per a molt LA sèrie catalana amb majúscules. L’Emma Cruscat de Palausabulla Belluvach i González (nom complet) va ser interpretada durant tota la sèrie per l’actriu Mònica Glaenzel i sens dubte ha passat a la història de les sit-coms nostrades per la seva barreja única d’innocència i excentricitat.

Viu en una casa de fusta al terrat del pis del Lopes i el David sense que el pagament del lloguer i les factures sigui el seu punt fort. No té feina ni la busca, és una hippie optimista i la seva interacció amb els dos protagonistes masculins de Plats bruts ha regalat a Catalunya alguns dels moments més hilarants de la petita pantalla. Com a curiositat cal mencionar el seu origen noble. El seu primer cognom la fa descendent directe de Martí I I’Humà així que és, per tant, una espècie de princesa de l’Antiga Corona d’Aragó… Vist el panorama d’infantes que hi ha a Espanya més d’un la canviaria ràpidament com a representant de la monarquia, no? La interjecció “Ah, vale” serà per sempre més associada a l’Emma, un personatge referent que segons ens ha confessat el mateix Joel Joan encara marca la carrera de la Mònica Gleanzel.

La Penny de The big bang theory

Ja és un clàssic modern. La típica veïna del replà que porta tots els homes de bòlid. L’encarnació perfecte del White Trash nord-americà. Dona de poble (Nebraska) que arriba a la ciutat amb somnis i deliris de grandesa i descobreix que no només no té talent sinó que la vida  pot tractar molt malament els que no triomfen. Comença sent l’obscur objecte de desig de tots els homes protagonistes per un senzill motiu: és potser l’única noia que parla amb ells. Bé, diem tots però no és cert en Sheldon la veu com el realment és una inculta, insegura, mig alcohòlica que fa bona l’expressió qui dia passa any empeny.

Penny

- Advertisement -

Però són precisament aquestes característiques les que fan que la Penny sigui un personatge imprescindible de la sèrie. Representa tot el que els nois no són i per tant el contrast és explosiu. De totes maneres, la seva condescendència, humanitat i bon cor fa que s’acabi fent amiga (i més que amiga) de la colla de nerds (friquis) que l’envolten fins el punt que en Sheldon l’accepta al seu grup com una més. Fins i tot li regala al seu peculiar veí un tovalló de paper signat pel propi Leonard Nimoy (Sr. Spock) fet que farà el en Sheldon se senti gairebé obligat a ser amic seu. En tot cas el fet de posar la típica noia de poble d’interior que comentàvem en un entorn de científics amants dels còmics i els jocs de rol ha estat un encert total. Alguns pensem que The big bang theory està ja en decadència. Ha perdut la frescor i originalitat dels primers anys… Però si alguna cosa manté la sèrie a un nivell acceptable i ens provoca rialles gairebé deu anys més tard és la relació Penny-Sheldon. Un autèntic big bang de comèdia.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents