La saga ‘Terminator’ reneix amb un destí fosc La saga ‘Terminator’ reneix amb un destí fosc
Està previst que 'Terminator: Dark Fate' arribi a les pantalles el 31 d'octubre amb Linda Hamilton i Edward Furlong La saga ‘Terminator’ reneix amb un destí fosc

L’any 1984, James Cameron va presentar The Terminator, un film protagonitzat per Arnold Schwarzenegger que va provocar una revolució i no només de les màquines, com manifestava la trama i en què dominaven el món. El producte va ser acceptat amb èxit i el 1991 va arribar la seqüela Terminator 2: Judgment Day, el qual va esdevenir de culte gairebé a l’instant i va superara la seva predecessora quant a història. La combinació de robots, viatges en el temps i acció va provocar que uns quants anys més tard, s’estrenés la tercera part de la saga, concretament el 2003 amb Terminator 3: Rise of the Machines, amb una idea bastant forçada que no va acabar de convèncer, sobretot perquè va ser dirigida per Jonathan Mostow en lloc de Cameron. Com que a la indústria de Hollywood li agrada treure profit de totes les seves sagues, en va desenvolupar dues més: Terminator Salvation: The Futur Begins (2009) i Terminator Genisys (2015), recuperant així l’Arnold Schwarzenegger.

Ara, 35 anys més tard de l’estrena de la primera, arriba la nova pel·lícula de Terminator: Dark Fate de la mà de Tim Miller (Deadpool). La trama se situarà després dels esdeveniments que van tenir lloc a Terminator 2: Judgment Day (1991), per tant, serà una seqüela directa en què participarà com a productor el seu creador James Cameron juntament amb David Ellison. Haurem d’aprendre a ignorar què ha passat després de Cameron i reenganxar-nos…

La idea és recuperar tot allò de bo que va oferir la saga i deixar de banda el mal regust de boca que van deixar les darreres produccions (sobretot l’última Terminator Genisys) per tal de reiniciar-la com un reboot en el punt en què el va deixar Cameron. La recepta per fer-ho és ben senzilla: recuperar els protagonistes de Terminator 2. 

Els actors Linda Hamilton i Arnold Schwarzenegger tornen a interpretar els seus icònics personatges: Sarah Connor i T-800, respectivament. A l’elenc, també hi participen Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna i Diego Boneta, així com de Edward Furlong interpretant a John Connor. L’estrena de la sisena pel·lícula està prevista pel proper 31 d’octubre d’aquest any de la mà de 20th Century Fox.

Claudia Trujillo: una actriu catalana entre Terminators

Entre els al·licients que té aquest retorn de la saga dels malvats robots hi ha el de veure el debut a Hollywood de l’actriu catalana Claudia Trujullo. La protagonista de Drácula de Denise Castro ens ha explicat en exclusiva a El cinèfil com ha estat l’experiència de rodar un blockbuster com aquest al costat d’un peix gros com Arnold Schwarzenegger. “Vaig fer càsting primer pel personatge de Dani, però al final van agafar l’actriu Natalia Reyes. “Sis mesos després em van cridar per fer un nou càsting però pel paper de Maria. Recordo que va ser un dissabte i aquest cop va ser súper ràpid. El dilluns següent em van confirmar que em donaven el paper i el dimecres ja estava a Budapest assajant amb l’equip i el coach d’accent.” Al film el seu personatge i el seu xicot es trobaran amb la Grace, la protagonista, al principi de la pel·lícula i l’intentaran ajudar. Un encontre amb la policia farà que tot plegat no sigui tan innocent com sembla i tractant amb Terminators tot és imprevisible.

Trujillo va rodar tota la seva part del film a Budapest i sens dubte per a ella aquest ha estat un rodatge molt diferent als que acostuma a trobar-se per les nostres terres.  Havia estat en una altra pel·lícula estatunidenca (The hunter’s prayer) i la dinàmica era semblant tot i que a Terminator tot estava magnificat. Els sets son gegants i hi ha com 70 persones d’equip mirant-te mentre fas la teva feina”. Quan Hollywood es posa seriós es nota i segons l’actriu barcelonina ara evident que hi havia pressupost ja que hi havia una persona per a cada tasca i això, segons ella, facilita molt la tasca de l’intèrpret. “No m’havia de preocupar de res més que no fos actuar. Em retocaven després de cada presa controlaven els problemes de racord estrictament i el coach d’accent ens corregia. Tot estava calculat”.

I rodar amb Terminator té la recompensa de conèixer i treballar amb EL Terminator per excel·lència: Arnold Schwarzenegger. “És molt simpatic”, explica Trujillo. “Recordo que els primers dies estava intimidada perquè el veia cada dia esmorzant a l’hotel però no el veia mai al set i no m’atrevia a dir res… Fins un dia que vam coincidir al tràiler de maquillatge i estar parlant com una hora. És un home molt curiós. Em va preguntar per la política a Catalunya i fins i tot sobre els meus pares! A partir de llavors sempre que ens vèiem ens aturàvem a petar la xerrada. 

Sens dubte Trujillo valora l’experiència com un petit tresor laboral i afirma haver après un munt en aquest rodatge. Ah, i no només l’oncle Arnie és un amable “robot” a la vida real. “La veritat es que no em puc queixar de companys, la Linda Hamilton, la Mackenzie Davis, en Mario de la Rosa i en Daniel Ibañez son tots uns cracs! Amb els que mes estona vaig compartir van ser la Mackenzie Davis (i soc fan seva des de fa anys) en Dani i en Mario que ja s’han convertit en grans amics meus.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*