today-is-a-good-day

Ansel Elgort serà el protagonista de ‘The Goldfinch’

- Advertisement -

The Goldfinch (El jiguero en castellà) és una novel·la escrita per l’autora nord-americana Donna Tartt publicada l’any 2013 i que va guanyar el premi Pulitzer de ficció l’any 2014, entre mitja dotzena de premis més. També es va mantenir a la llista de llibres més llegits i més ben valorats del New York Times durant més de 30 setmanes. Després de totes aquestes proeses només era qüestió de temps que Hollywood es fixés amb el potencial de l’obra per adaptar-la al cinema.

The Goldfinch explica en primera persona la història de Theo Decker, un nen de 13 any la mare del qual va ser assassinada durant un atemptat al Metropolitan de Nova York. Aquesta tragèdia canvia totalment la vida del jove i es veurà sotmès a una odissea dolorosa i de culpa, reinvenció o redempció. El jove s’aferrarà a un bri d’esperança en forma d’obra d’art que l’encadena a aquell tràgic dia: una imatge d’una cadernera (goldfinch, en anglès).

- Advertisement -

- Advertisement -

El film havia de ser una petita obra d’art per tal de mostrar totes les meravelles i matisos que mostra l’escriptura de Tartt, així que hi va haver un procés selectiu de l’equip molt curós. Finalment, qui s’ha fet càrrec de la direcció ha estat John Crowley (Brooklyn) amb el guió de Peter Straughan (The debt). La fotografia, a més, ha recaigut sobre Roger Deakins (Blade Runner 2049) qui ja va guanyar l’Oscar el 2018 per la seqüela de l’obra de Ridley Scott i després d’haver estat nominat 13 vegades al guardó de l’acadèmia. A la vessant interpretativa també hi trobem actors i actrius d’allò més consolidats i és que serà Ansel Elgort (Baby Driver) qui portarà el pes del film amb el paper protagonista, però l’acompanyaran Nicole Kidman, Sarah Paulson, Jeffrey Wright o Finn Wolfhard.

L’adaptació de l’obra literària de Donna Tartt arribarà a les nostres pantalles l’11 d’octubre, tot i que es presentarà oficialment  el setembre durant el Festival internacional de Toronto. Ara bé, a hores d’ara ja forma part de la gran majoria de quinieles que ja preparen el terreny dels Oscars 2020.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents