Charles Manson treu el nas a ‘Mindhunter 2’ Charles Manson treu el nas a ‘Mindhunter 2’
La sèrie de David Fincher s’estrena a Netflix el proper 16 d’agost Charles Manson treu el nas a ‘Mindhunter 2’

L’any 2017, David Fincher, entre d’altres creadors, presentava a Netflix una sèrie anomenada Mindhunter. La sèrie seguia dos agent de l’FBI en la creació d’una unitat del comportament per detectar assassins en sèrie. Ens hem de situar a principis dels anys 70. Mindhunter ens presenta Holden Ford i Bill Tech, dos agents de l’FBI que, a través d’entrevistes amb diferents criminals, creen la Unitat  d’Anàlisi del Comportament per tal de poder avaluar i classificar els tipus de criminal seqüencials, o tal com els coneixen avui dia, assassins en sèrie. La història que ens planteja la sèrie està basada en fets reals i els dos personatges representen els dos agents de l’agència nord-americana, John E. Douglas i Robert K. Ressler.

Tot i que la crítica no va acabar de valorar la primera temporada de la sèrie, sí que ho va fer el públic. L’èxit de visionat a la plataforma de streaming va fer que Netflix proposes una segona temporada un mes després del debut de la primera. No obstant això, ja han passat dos anys i tota la teoria psiquiàtrica que vam aprendre encara no l’hem poguda posar en pràctica. Tot i així, sembla que l’espera ja s’ha acabat. El mateix Fincher ha confirmat que la sèrie tornarà a la plataforma el proper 16 d’agost.

La primera temporada assentava les bases dels estudis del comportament criminal. Això es veia reflectit en el rol que jugaven els dos agents de l’FBI, que amb l’ajuda de Wendy Carr (interpretada per Anna Torv) entrevistaven diferents criminals per poder establir els perfils i d’aquesta manera crear la unitat de comportament. L’última temporada acabava amb la gran interpretació de Cameron Britton a la pell del famós assassí en sèrie Ed Kemper.

La segona temporada començarà amb un sal al temps ja que ens desplaçarem a finals dels 70 i principis dels 80, un parell o tres d’anys després del final de la primera temporada. Aquesta vegada la sèrie anuncia que passarà a l’acció i aplicarà tot el que es va aprendre a la primera part. Veurem la investigació dels assassinats dels nens d’Atlanta en què almenys 28 persones van morir en una sèrie d’assassinats que es van reobrir oficialment el març del 2019.

Però el que ha creat més expectació és que hi veurem Charles Manson (interpretat per Damon Herriman), ja que la caracterització de l’actor ha impactat amb les semblances amb l’assassí real. El més curiós del cas és que Herriman serà la segona vegada que el veurem caracteritzat del líder de La Família, ja que haurà interpretat aquest mateix paper a la nova pel·lícula de Quentin Tarantino, Once upon a time in Hollywood (la qual s’estrena el 15 d’agost, data també molt curiosa).

Per fer l’espera una mica més amena us deixem unes quantes imatges del que ens espera en aquesta segona temporada.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*