‘Downton Abbey’: de la TV al cine ‘Downton Abbey’: de la TV al cine
El 20 de setembre els Crawley rebran la visita dels reis a la seva humil residència ‘Downton Abbey’: de la TV al cine

6 temporades. 52 episodis. 12 premis Emmy. Vista en més de 250 televisions d’arreu. 900 persones d’equip. més de 900 extres. 400 vestits i més de 1.000 perruques i possiblement els millors gifs i memes del món gràcies a Maggie Smith i el seu paper de matriarca dels Crawley.

Parlem, està clar, de Downton Abbey, la mítica sèrie escrita per Julian Fellowes (Gosford Park) i rodada al Castell de Highclere que va tenir enganxats a la TV milions de persones arreu del món i que ara torna però a la gran pantalla. La pel·lícula de l’aclamada sèrie de televisió que arriba ara a la gran pantalla per oferir-nos una nova entrega de la família Crawley i els seus servents. I sí, tots tornen. Els Crawley al complet i, òbviament, tots els membres del servei des de la cuina fins a les ajudes de cambra i majordoms. I és que l’ocasió s’ho val perquè la gran família rebrà una visita que ho farà trontolla tot: la dels reis d’Anglaterra!

Com dèiem la cinta compta amb el repartiment principal de la sèrie als quals s’uneixen noves incorporacions com la nominada a l’Oscar Imelda Staunton (Vera Drake), David Haig (Killing Eve), Tuppence Middleton (Sense 8), Kate Phillips (Peaky Blinders) i Stephen Campbell Moore entre molts d’altres. El rei George V serà interpretat per Simon Jones (12 monkeys, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) i la Reina Mary recaurà en la pell de Geraldine James (Sherlock Holmes, Anne with an E).

La trama girarà en torn de la visita reial però sobretot dels preparatius de la mateixa. Una recepció d’aquesta mena implica que tot el personal de la monarquia es traslladi a la residència Crawley i això, òbviament, implicarà tensions entre el personal de la casa i els nous inquilins que arriben amb ínfules reials.

El director del film és Michael Engler que ja té experiència en la matèria perquè va rodar 4 episodis de la sèrie i també ha dirigit capítols de sèries com Unbreakable Kimmy Schmidt, Sex & the City o Two feet under. El dia de la gran estrena serà el 20 de setembre. No cal dir que els fan estan boigs per tornar a veure els personatges de la ficció televisiva al cine… Veurem si es compleixen les expectatives.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*