today-is-a-good-day

‘Downton Abbey’: de la TV al cine

- Advertisement -

6 temporades. 52 episodis. 12 premis Emmy. Vista en més de 250 televisions d’arreu. 900 persones d’equip. més de 900 extres. 400 vestits i més de 1.000 perruques i possiblement els millors gifs i memes del món gràcies a Maggie Smith i el seu paper de matriarca dels Crawley.

- Advertisement -

Parlem, està clar, de Downton Abbey, la mítica sèrie escrita per Julian Fellowes (Gosford Park) i rodada al Castell de Highclere que va tenir enganxats a la TV milions de persones arreu del món i que ara torna però a la gran pantalla. La pel·lícula de l’aclamada sèrie de televisió que arriba ara a la gran pantalla per oferir-nos una nova entrega de la família Crawley i els seus servents. I sí, tots tornen. Els Crawley al complet i, òbviament, tots els membres del servei des de la cuina fins a les ajudes de cambra i majordoms. I és que l’ocasió s’ho val perquè la gran família rebrà una visita que ho farà trontolla tot: la dels reis d’Anglaterra!

- Advertisement -

Com dèiem la cinta compta amb el repartiment principal de la sèrie als quals s’uneixen noves incorporacions com la nominada a l’Oscar Imelda Staunton (Vera Drake), David Haig (Killing Eve), Tuppence Middleton (Sense 8), Kate Phillips (Peaky Blinders) i Stephen Campbell Moore entre molts d’altres. El rei George V serà interpretat per Simon Jones (12 monkeys, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) i la Reina Mary recaurà en la pell de Geraldine James (Sherlock Holmes, Anne with an E).

La trama girarà en torn de la visita reial però sobretot dels preparatius de la mateixa. Una recepció d’aquesta mena implica que tot el personal de la monarquia es traslladi a la residència Crawley i això, òbviament, implicarà tensions entre el personal de la casa i els nous inquilins que arriben amb ínfules reials.

El director del film és Michael Engler que ja té experiència en la matèria perquè va rodar 4 episodis de la sèrie i també ha dirigit capítols de sèries com Unbreakable Kimmy Schmidt, Sex & the City o Two feet under. El dia de la gran estrena serà el 20 de setembre. No cal dir que els fan estan boigs per tornar a veure els personatges de la ficció televisiva al cine… Veurem si es compleixen les expectatives.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents