El Joker de Joaquin Phoenix: una tragicomèdia El Joker de Joaquin Phoenix: una tragicomèdia
El film té prevista la data d'estrena pel proper 4 d’octubre del 2019 El Joker de Joaquin Phoenix: una tragicomèdia

Els films sobre superherois estan de moda, agraden i la gent espera les estrenes amb gran expectació, però perquè un superheroi adquireixi la seva fama necessita un antagonista, algú que el posi a prova i li faci demostrar de què està fet. Els dolents de la pel·lícula a vegades són tan memorables o més que els protagonistes i avui parlem d’un d’aquests personatges. El Joker és sense cap mena de dubte, l’enemic més temible de l’univers Batman i el proper 4 d’octubre del 2019, el podrem veure en acció en solitari al seu propi film. L’actor Joaquin Phoenix serà l’encarregat de donar vida a aquest nou Joker, que fa poc vam poder veure a la gran pantalla a Suicide Squad interpretat per Jared Leto. Aquesta vegada, però ens traslladarem als orígens del personatge al film titulat The  Joker.

Segons declaracions de Warner Bros, el film estarà completament desvinculat de la continuïtat normal de DC i de la saga Batman reiniciada amb Ben Affleck al capdavant. A la primera sinopsis oficial que han fet arribar es descriu el film com, “el relat d’un home marginat per la societat que té com a única motivació a la vida fer riure, un perfil descarnat i també una faula cautelar. Però un seguit de tràgics esdeveniments el portaran a veure el món d’una altra manera”. La història s’ambientarà a l’any 1981 i s’ha donat a entendre que es mantindrà al marge de l’Univers expandit de la DC, ja que també es desconeix si la figura de Batman hi serà present o no. L’encarregat de dirigir el film serà el cineasta Todd Phillips (saga Hangover), amb un guió del mateix director al costat d’Scott Silver (The Fighter) i el rodatge va començar a Nova York. De moment, i per anar fent una mica de boca, tenim el primer tràiler. En ell es pot veure una versió molt diferent del Joker, ja que mostra la cara més fosca i realista del personatge, un gran atractiu per als seguidors que feia temps que esperaven una adaptació més fidel. 

Joaquin Phoenix serà l’encarregat de posar-se a la pell d’Arthur Fleck abans de convertir-se en el Joker. Però no estarà sol, ja que l’acompanyaran Robert De Niro, per primera vegada en un film de superherois. També hi participaran Frances Conroy (A dos metros bajo tierra), Zaxie Beetz (Deadpool 2) i Shea Whigham (Homecoming).

Per la seva banda, Joaquin Phoenix assegurava que la seva intenció es donar-li un nou enfocament al personatge per fer una versió completament diferent a les anteriors. “Vull fer-lo des d’una perspectiva única i no m’agradaria que es classifiqués aquesta pel·lícula en funció d’un sol gènere. No diria que serà una pel·lícula de superherois o el típic blockbuster dels estudis. Sento que és alguna cosa diferent i, sobretot, que Todd està decidit a fer alguna cosa sorprenent i trencadora”. Caldrà esperar encara una mica més per veure el resultat i veure si finalment DC aconsegueix fer un projecte que realment agradi als seus seguidors.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*