El musical més felí es trasllada al cinema El musical més felí es trasllada al cinema
El musical més felí es trasllada al cinema El musical més felí es trasllada al cinema

Un dels musicals més exitosos de Broadway arriba a la gran pantalla a finals d’any. Estem parlant de la història protagonitzada per gats de carrer, Cats. Andrew Lloyd Webber va ser el creador del musical l’any 1980 en què pretenia parlar d’inclusió i redempció a través d’una història animal. Cats va batre el rècord de permanència a la cartellera de Nova York amb més de 7.500 funcions i al West End de Londres amb més de 8.900 funcions. Actualment només el superen El rei lleó, El fantasma de l’òpera o Chicago.

Ara, Tom Hooper (The Danish Girl o Les Miserables) agafa la direcció d’aquest projecte i compte amb la participació de Jennifer Hudson, Judi Dench, Taylor Swift, Idris Elba o Rebel Wilson, entre d’altres. Universal ha fet públic un vídeo en què els protagonistes d’aquesta aventura expliquen com els ha anat el procés de rodatge.

Igual que el musical, la pel·lícula es basa en el llibre de poemes Old Possum’s Book Of Practical Cats escrit per T. S. Elliot. L’argument arranca una nit en què la tribu dels gats Jellicle escull qui serà l’escollit que renaixerà en una vida millor. Al llarg de la història se’ns presentaran diferents gats amb caràcters totalment diferents. Encara no se sap si la versió cinematogràfica inclourà temes nous, però ja s’ha confirmat que el multipremiat “Memory” hi serà i l’interpretarà Jennifer Hudson així com “Jellicle Songs For Jellicle Cats” que interpretarà tot l’elenc.

Pel que fa als personatges ja s’ha fet públic que Idris Elba serà Macavity, Judi Dench interpretarà Deuteronomy, Jennifer Hudson donarà vida a Grizabella, Rebel Wilson com a Jennyanydots, Ian McKellen es posarà a la pell de Gus, James corden serà Bustopher Jones, Taylor Swift interpretarà Bombalurina, Laurie Davidson serà Mr. Mistoffelees, Robert Fairchild donarà vida a Munkunstrap, Jason Derulo es posarà a la pell de Rum Tum Tugger, Francesa Hayward encarnarà Victoria, Mette Towley serà Jemima i Steve McRae com a Skimbleshanks.

La pel·lícula s’estrenarà el 20 de desembre del 2019 i ja se n’ha fet públic el tràiler.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*