Pilar Palomero s’estrena amb’Las niñas’ Pilar Palomero s’estrena amb’Las niñas’
El poble de Gimenells, al Segrià, ha acollit el rodatge durant uns dies Pilar Palomero s’estrena amb’Las niñas’

L’opera prima de Pilar Palomero, autora de curtmetratges multipremiats com La noche de todas las cosas o Zimsko Sunce, entre d’altres, ha participat en la Berlinale Talents i a la Sarajevo Talents. Las niñas està protagonitzada per Andrea Fandos (La comulganta) en el paper de Cèlia i per Natalia de Molina (Quién te cantará, Techo y comida) en el paper de mare de la Cèlia. La resta dels personatges de “les nenes” són aragoneses i, per a moltes, serà la seva primera experiència com a actrius.

Las niñas transcorre el 1992, l’any de l’Expo de Sevilla i de les Olimpíades de Barcelona. Per a això, les localitzacions escollides de Saragossa com l’institut Miguel Servet, el parc Jose Antonio Labordeta, el passeig de Ruiseñores, entre altres, hauran de viatjar en el temps i tornar tal com eren l’any 92. El film seguirà la història de la Cèlia, una nena d’11 anys que estudia en un col·legi de monges a Saragossa i viu amb la seva mare. La Brisa, una nova companya acabada d’arribar de Barcelona, l’empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l’adolescència. En aquest viatge, a l’Espanya de l’Expo i de les Olimpíades de l’any 92, la Cèlia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

La pel·lícula compta amb un pressupost d’un milió dos-cents mil euros i produeixen Valérie Delpierre per part d’Inicia Films, després del seu èxit Estiu 1993, amb la participació de TV3 i Alex Lafuente de Bteam Prods, productor de La novia i de la guanyadora de la Concha d’Or en el passat Festival de Sant Sebastià, Entre dos aguas.

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*