‘Frozen 2’: l’origen del les princeses de gel ‘Frozen 2’: l’origen del les princeses de gel
La seqüela del film d'èxit d'animació arribarà als cinemes a finals de novembre ‘Frozen 2’: l’origen del les princeses de gel

El film Frozen es va estrenar l’any 2013 i de seguida va esdevenir un èxit tant per a la crítica com per al públic. Van sorgir fans de totes les edats que encara gaudeixen amb les  cançons, tal com va succeir amb el single oscaritzat Let It Go que molt abans ja era un fenomen cultural. Era d’esperar que tard o d’hora arribés una seqüela centrada en les germanes Elsa i Anna, tot i que per part de Disney van trigar un cert temps a anunciar-la i posar-la en marxa. Ara ja podem posar el compte enrere en marxa perquè la seqüela arriba aquesta tardor i ja tenim fins i tot el primer tràiler. 

Aviat doncs es podran veure les dues germanes amb noves aventures de gel i amb els secundaris que tan especial van fer la primera part. I pel que sembla aquesta seqüela tindrà dos ingredients crucials: els orígens dels poders de l’Elsa i el vincle entre les germanes (i els seus amics). Tot i que queden molts detalls per descobrir està previst que arribi a les pantalles el 22 de novembre del 2019. El film arribarà abans del Nadal per no entrar en competició directe amb l’Episodi IX d’Star Wars (també de Disney).  

La direcció recau en les mans dels cineastes Chris Buck i Jennifer Lee, la qual també s’encarrega del guió. Ambdós van treballar en el curtmetratge seqüela Frozen Fever (2015) del qual es va estrenar juntament amb Cinderella de Kenneth Branagh. Al 2017 juntament amb Coco va arribar un altre curtmetratge spin-off centrat en el personatge de l’Olaf i sota el títol Olaf’s Frozen Adventure, el qual va rebre crítiques força negatives per la llarga durada i el poc contingut narratiu.

frozen 2 trailer

A hores d’ara, Frozen segueix sent el film animat de més èxit fins al moment, ja que va recaptar més de 1.200 milions de dòlars a tot el món amb un pressupost inicial de 150 milions de dòlars. També va guanyar dos Oscars com a millor pel·lícula d’animació i el de millor cançó original. La seqüela comptarà amb les veus originals d’Idina Menzel com a Elsa, Kristen Bell com a Anna, Jonathan Groff será Kristoff i Josh Gad al paper del ninot de neu Olaf. Els actors Evan Rachel Wood i Sterling K. Brown estan negociant sumar-se a l’elenc del film d’animació. També s’ha ubicat geogràficament a Noruega, Finlàndia i Islàndia. 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*