‘La hija de un ladrón’ a competició al Festival de San Sebastián ‘La hija de un ladrón’ a competició al Festival de San Sebastián
Es tracta de la opera prima de la cineasta catalana Belén Funes ‘La hija de un ladrón’ a competició al Festival de San Sebastián

La hija de un ladrón es tracta de l’opera prima de la cineasta Belén Funes (curtmetratges Sara a la fuga i La inútil). La pel·lícula catalana formarà part de la Secció Oficial a Competició del Festival de San Sebastián. Eduard Fernández (El hombre de las mil caras o Perfectos desconocidos) i Greta Fernández (Elisa y Marcela o La enfermedad del domingo) interpretaran un pare i la seva filla, tal com són a la vida real, i ho faran per primera vegada junts a la gran pantalla.

La història se centra en la Sara que ha estat sola tota la vida. Té 22 anys, un nadó i el seu desig és el de formar una família normal juntament amb el seu germà petit i el pare del seu fill. El seu pare, en Manuel, després d’anys d’absència i d’haver estat a la presó, decideix reaparèixer a les seves vides. Ella sap que ell és el principal obstacle per als seus plans i ha de prendre una difícil decisió: allunyar-lo d’ella i del seu germà.

La directora s’inspira en la història i protagonista de Sara a la fuga, el seu premiat curtmetratge. “Tracta sobre l’amor descompost entre un pare i una filla que estan desitjant estimar però no saben com. La família per a mi és una font d’inspiració i parlar-ne, una necessitat”, explica Belén Funes.  

A l’elenc també hi participen Àlex Monner (La propera pell o sèrie Polseres vermelles), María Rodríguez Soto (Els dies que vindran), Borja Espinosa, Frank Feys, Gerard Oms i Ignasi Guash. El rodatge es va fer a Barcelona i va durar 6 setmanes i ha estat produïda per Oberon Cinematogràfica i BTeam Prods, a més, va formar part del Laboratori de creadors del Festival Internacional de Toronto. El film serà distribuït a Espanya per Bteam Pictures i està previst que arribi a les pantalles el proper 29 de novembres.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*