today-is-a-good-day

Rosses perilloses

- Advertisement -

Aquest estiu es parla molt de rosses. Culpa de l’estrena de Barbie. I és per això que avui volem fer un homenatge a aquestes dones guerreres que han fet perdre el cap (de manera metafòrica i no) a més d’un. Quina és la vostra preferida?

Basic Instinct

Evidentment, si parlem de rosses perilloses, la primera de la llista ha de ser Sharon Stone i el seu encreuament de cames que segurament va provocar més d’un infart a la sala. Stone dona vida a una escriptora de novel·les d’intriga que es converteix en una de les principals sospitoses de l’assassinat de la seva parella, Johnny Boz, antic cantant de rock i propietari d’un Nightclub a San Francisco. El personatge de Catherine (Stone) desplegarà tots els seus encants per seduir Nick Curran, l’agent encarregat de vigilar-la i així allunyar les sospites sobre ella.

- Advertisement -

rosses perilloses

Catwoman

- Advertisement -

L’any 1992 Michelle Pfeiffer es va enfundar el vestit de Catwoman per seduir a Batman al film Batman Returns. En un principi Selina Kyle és una solitària i submisa secretària que treballa a les ordres de Max Schreck, un multimilionari que pretén robar l’energia elèctrica de Gotham. El personatge de Kyle descobreix els plans del seu cap i comença a investigar, però és descoberta i la tiren per una finestra per tal de silenciar-la. Aparentment, Selina mort a causa de l’impacte, però reapareix i és en aquest moment quan sorgeix el seu alter ego Catwoman.

rosses perilloses

Legally blonde

Tots hem sentit alguna vegada allò de “les rosses són ximples”. Una premissa que s’ha estès amb els anys i que ha servit d’objecte d’innumerables acudits i que en el film Una rossa molt legal s’intenta desmuntar amb humor. Reese Witherspoon interpreta a Elle Woods una autèntica barbie, que sempre ha tingut tot el que ha volgut: presidenta de la seva fraternitat i Miss Juny al calendari de la Universitat.

El seu món de rosa es veu alterat quan el seu xicot la deixa perquè, segons ell, no és la parella adequada pel seu futur en el món de la política. En aquest moment Woods pren la decisió de demostrar-li a ell i a tothom que és tan capaç com tothom de treure’s una carrera i s’apunta a la facultat de dret de la Universitat de Harvard. El film va aconseguir dues nominacions als Globus d’Or a millor pel·lícula i millor actriu de comèdia.

rosses perilloses

Erin Brockovich

Basada en fets reals, la pel·lícula narra com Erin Brockovich va aconseguir que indemnitzessin a tot un grup d’habitants d’una petita ciutat de Califòrnia que havia estat patint problemes de salut greus a causa de la contaminació de l’aigua per part d’una companyia de distribució d’energia. Julia Roberts va ser l’encarregada de donar vida a la protagonista i, la seva interpretació li va valdre diversos premis, entre els quals hi ha l’Oscar a millor actriu l’any 2001. La veritable Erin Brockovich va aparèixer al film fent un petit cameo, com una cambrera de restaurant.

rosses perilloses

Battlestar Galactica

La capitana Kara ‘Starbuck’ Thrace és el personatge fictici al qual va donar vida Katee Sackhoff a la sèrie Battlestar Galactica. En el passat, a la versió dels 70 d’aquesta sèrie, aquest personatge va ser interpretat per Dick Benedict (més conegut com el Fénix de El equipo A).

- Advertisement -

Van ser moltes les veus crítiques que es van alçar en saber que aquest mític pilot seria una dona i les mateixes veus van quedar meravellades del carisma de Katee Sackhoff. Sens dubte, juntament amb l’altra rossa perillosa de la sèrie (el cylon número 6 interptetat per Tricia Helfer) Starbuck no només és un dels personatges més recordat de la producció, sinó que desenvolupa un rol crucial a la sèrie. I sí, és dura, malparlada, no respecta l’autoritat i fa el que li rota. Una personalitat aclaparadora que tots els fan de la sèrie recorden amb nostàlgia.

rosses perilloses

Game of Thrones

Per fi s’ha estrenat la setena temporada i hem pogut veure de nou a tots els protagonistes del Joc dels Trons. Hi ha molts personatges femenins a la sèrie i, són moltes les dones que perfectament poden valdre’s per elles mateixes en les terres de Ponent, i una d’elles és Lady Brienne. Una guerrera! Tot i el tracte rebut durant la seva infància i les constants burles, ha sabut guanyar-se el respecte dels homes.

Malgrat el poc encant femení que té ho compensa amb una destresa formidable amb l’espasa, reconeguda per Jaime Lannister. Sent l’única hereva de l’illa de Tarth, Brienne devia lleialtat a la Casa Baratheon, però després de la mort de Renley Baratheon, va haver de fugir i buscar-se la vida. Ja se sap, en el joc de trons o guanyes o mors…

rosses perilloses

Buffy the Vampire Slayer

Ens passem al gènere dels vampirs per trobar a la Buffy, una noieta amb cara innocent que està més que capacitada per enfrontar-se als personatges més temibles: vampirs, dimonis, forces del mal… Des del 1997 fins al 2003, durant nou temporades, la Buffy va repartir llenya acompanyada del seu grup lleial, conegut com a scoobies. Però abans de la sèrie ja hi havia una pel·lícula basada en aquest personatge estrenada l’any 1992 i que va comptar amb Kristy Swanson en el paper protagonista.

rosses perilloses

Kill Bill

Per acabar aquest repàs per grans dames del cinema que han lluït la seva rossa cabellera, ens aturem amb Uma Thurman, una de les musses de Tarantino i cèlebre protagonista d’aquest film. Tots la recordem amb el seu mono groc i katana en mà, eliminant a poc a poc els noms de la seva llista. Després de ser brutalment agredida i oblidada en un hospital de mala mort, el personatge de Thurman reneix per iniciar la seva venjança. Un camí plegat d’enemics amb les mateixes ànsies de sang que ella, però que té una gran recompensa final.

rosses perilloses

Frozen

L’èxit de Frozen va agafar desprevingut a tothom. Frozen i Frozen 2 són els films animats més taquillers de la història! El personatge de l’Elsa, la reina d’Arendel que té el poder de controlar el fred, és el que més passions ha despertat entre els més menuts. Però en un principi no tenia del tot controlat el tema i va deixar tot el seu regne sota una capa de gel i un hivern interminable. Un dels moments més destacables del film és quan l’Elsa s’endinsa a les muntanyes i es crea el seu propi palau de gel, deixant-se anar la cabellera i sent lliure per fi.

rosses perilloses

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents