El videojoc ‘Cuphead’ serà una sèrie de Netflix El videojoc ‘Cuphead’ serà una sèrie de Netflix
El videojoc de culte del 2017 ha fitxat per al gegant del streaming El videojoc ‘Cuphead’ serà una sèrie de Netflix

Les bones notícies no s’aturen pels fans de l’arcade. L’abril el joc de Steam Cuphead va ser adaptat a Nintendo Switch, i ara se n’anuncia una sèrie d’animació. Netflix, en col·laboració amb King Features Syndicate (propietària dels drets de Flash Gordon, The Phantom, Betty Boop, Popeye i Cuphead mateix…)  han anunciat l’adaptació de Cuphead: Don’t Deal With the Devil al streaming amb el títol The Cuphead Show.

El joc de 2017 va ser lloat per la seva integració de l’animació frame a frame inspirada en la més tradicional Betty Whoop o Gat Fèlix. És una animació “creada dolorosament amb algunes de les mateixes tècniques de l’època: animació a mà, fons d’aquarela i gravacions de jazz originals”—resa la companyia. El multipremiat joc independent (millor direcció, animació, millor art, millor debut, BAFTA a la música) serà ara un audiovisual més que pugui sumar-se a l’animació pròpia del catàleg de Netflix com Hilda, l’adquirida com Hora de Aventuras, o fins i tot les seves produccions de demogràfica adulta com Tuca & Bertie, (Dis)Enchantment o BoJack Horseman… En live-action faran The Witcher, basat en un altre videojoc excel·lent.

Encara no se sap si estarà enfocada per tots els públics. El videojoc s’ambienta en el sureny americà: els germans protagonistes (que en efecte, tenen forma de tassa) han contragut un deute apostant amb el dimoni que no poden pagar. El dimoni els ofereix que ells mateixos recullin l’ànima de la resta de deutors. Casinos, Jazz, i tot de jefes finals estrambòtics i plens de vida dibuixats a partir de referències tant dels videojocs com de l’animació tradicional dels anys 30.

Els creadors, Chad y Jared Moldenhauer seguiràn d’aprop el procès com a productors executius, junt amb C.J. Kettle, productora de sèries infantils als noaranta que va ser contractada per l’adaptació Carmen San Diego, sobre el joc de PC dels anys 90. Netflix podria trobar un filó de drets intel·lectuals als videojocs independents. Ara Cuphead tindrà una expansió com a videojoc: Cuphead: Delicious Last Course, que intentarà aprofitar la nova nomenada del gran hit del arcade de plataformes.

Zep Armentano

Zep Armentano Freaky Picture Picture Show

He/She/Them. En Zep Armentano és jugador de quidditch retirat i mil·lenial acomplexat. S’alimenta de cinema i anime, passa llargues hores a Twitter. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Armentano és operador de càmera, periodista i editor de vídeo. Col·labora amb diverses publicacions, entre les quals 'El Cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*