Joguines contra aplicacions de mòbil Joguines contra aplicacions de mòbil
'Joguines guardianes' planteja un interessant conflicte entre tecnologia i tradició Joguines contra aplicacions de mòbil

I si els mòbils i tauletes estiguessin robant la infància dels nostres nens? Aquesta realitat que potser has sentit a dir alguna vegada a pares i avis és precisament el conflicte que planteja la pel·lícula d’animació xinesa 玩偶奇兵  que s’estrena aquest divendres 26 de juliol també en llengua catalana sota el títol Joguines guardianes. I és que en aquesta història les joguines tradicionals, capitanejades per un tigre i un cocodril de peluix, hauran de salvar la infància que una aplicació sembla estar robat a la “seva” nena.

Malgrat la idea i el desenvolupament de la pel·lícula és força original és inevitable trobar paral·lelismes en un bon grapat d’obres de la factoria Pixar. El propi fet de les joguines vivint aventures per defensar els seus propietaris ens recordarà ràpidament a Toy Story i la incursió dels protagonistes al món digital sembla treta de Wreck it Ralph (tot i que el film xinès és anterior a la 2a part d’en Ralph). Deixant de banda aquests tributs força descarats, el film planteja un conflicte molt interessant com és el de la tecnologia (mòbils, jocs) en mans dels nens i com aquests se separen cada cop més dels jocs tradicionals. Sense aconseguir la genialitat dels productes Pixar aquesta road movie i buddy movie per l’interior d’Internet és un molt bon entreteniment pels petits de la casa.

Quan el Mini Tigre i el Dentetes s’endinsen al món virtual es troben amb tot d’amenaces i peripècies i la trama de com han de ser protagonistes d’aplicacions virtual i fins i tot jocs popular com el Fruit Ninja està força ben resolta. A més, un gir final de guió inesperat farà replantejar qui son els bons i els dolents. També cal destacar la qualitat de l’animació que és capaç de barrejar un original univers on-line amb la tradició de joguines de tota la vida com el peluix o el robot clàssic. Tot plegat un bon producte amb molt regust a déjà vu (pels adults) però que agradarà als menuts pel desplegament visual i les aventuretes dels protagonistes.

Veredicte

El millor: el conflicte que planteja entre tecnologia i tradició.

El pitjor: no té la màgia dels productes Pixar que intenta imitar.

Nota: 6,5

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*