today-is-a-good-day

‘La vérité’ de les ‘celebrities’ segons Kore-eda

- Advertisement -

‘La vérité’ (La verdad) és la primera pel·lícula que Hirokazu Kore-eda ha rodat fora del Japó amb un evident sabor francès. Per a aquesta ocasió el cineasta nipó s’uneix a dues llegendes del cinema francès com Catherine Deneuve i Juliette Binoche que estan acompanyades per l’estatunidenc Ethan Hawke. Sens dubte Kore-eda puja un graó a l’escala internacional després de guanyar la Palma d’Or de Cannes el 2018 amb Un asunto de família i aquest cop va canviar Cannes per la Mostra de Venècia, on va ser el film inaugural. En aquesta ocasió també relata les vicissituds d’una família peculiar però a les antípodes dels Shoplifters del seu anterior film: ens trobem envoltat d’estrelles i de vides pomposes.

- Advertisement -

En aquest film Kore-eda explica l’història de la Fabienne (Deneuve), una estrella del cinema francès que viu envoltada d’homes que l’admiran i l’idolatren. Però tot canviarà quan decideixi publicar les seves memòries i la seva filla Lumir (Binoche) torni de Nova York amb el seu marit i la seva filla. Durant la reunió familiar sortiran a la llum veritats i secrets que havien estat ocults durant molt de temps.

- Advertisement -

L’acció del film transcorre en gran part dins d’una casa on els conflictes familiar i un rerefons on el cinema i l’actuació són els protagonistes es baralles per sortir a la llum. El mateix Kore-eda va afirmar que “m’he esforçat per fer que els personatges cobrin vida dins d’aquest petit univers amb les seves mentides, l’orgull i les tristeses”. I és que La vérité és per sobre de tot un film on el que més destaca és el xoc interpretatiu entre les dues protagonistes. Una guerra freda d’amor-odí-ressentiment-compassió que vertebra tot el llargmentratge i que li aporta quasi tot el suc.

La pel·lícula és una coproducció franco-japonesa i es va rodar durant deu setmanes a París durant la tardor del 2018. El guió és del mateix Koreeda amb col·laboració amb la francesa Léa Dimna. L’estrena als cinemes del nostre país està programada el 24 de desembre. Ideal per passar el Nadal amb una família de cinèfils amb una interessant barreja de cultura europea i japonesa.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents