‘El Rei Lleó’ és ‘Hamlet’ (versió animada) ‘El Rei Lleó’ és ‘Hamlet’ (versió animada)
Amb cançons, més ensucrada i amb un final on no mor tothom però les similituds són evidents ‘El Rei Lleó’ és ‘Hamlet’ (versió animada)

Doncs sí… Potser el titular sorprèn però tenim proves que el clàssic Disney de 1994 actualitzat ara en “imatge real” no és res més que una adaptació de Hamlet de William Shakespeare. Així com West Side Story és una versió encoberta de Romeu i Julieta, El Rei Lleó és una versió ensucrada i també amb cançonetes de Hamlet. No us ho creieu? Doncs mireu aquest quadre (en anglès) per veure les principals semblances i algunes diferències.

Està clar que no és una adaptació fidel de l’obra de Shakespeare però els paral·lelismes són massa evidents com per no reconèixer la cort danesa en aquells simpàtics animalons. Segurament el punt de connexió més evident és l’assassinat de Mufasa/Rei Hamlet i la voluntat oculta de l’oncle Scar/Claudi d’usurpar el regne del seu germà. Si fins i tot la pel·lícula d’animalets es permet fer la broma amb el monòleg de la calavera tot i que qui la sosté és el malvat Scar. A veure, està clar que no són ben bé iguals però la inspiració és més que evident.

No oblidem l’exili del fill del rei, el seu enfrontament amb l’oncle i les aparicions fantasmagòriques del difunt monarca. Per sort a The Lion King no tenim a la mare/reina/Nala/Gertrudis conxorxada amb l’oncle/rei/Scar/Claudi fent el salt al seu marit a esquenes del fill… Les audiències infantils no haguessin suportat tanta infidelitat. Tampoc no hi ha un final amarg on bàsicament tothom palma… Segurament tot passava millor amb una mica de Hakuna matata, no?

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*