Angoixa i superació personal a ‘Cordes’ Angoixa i superació personal a ‘Cordes’
El film del català José Luis Montesinos tindrà la seva premiere al Festival de Sitges Angoixa i superació personal a ‘Cordes’

Hi ha qui diu que els gossos són els nostre millor amics. Però no sempre… Un desgraciat accident deixa incomunicada l’Elena, una jove tetraplègica, en una masia al camp. Allà només hi ha l’Athos, un gos especialment ensinistrat per ajudar-la. Però qui hauria de ser el seu millor amic, ha contret una malaltia estranya i es converteix en el seu pitjor enemic. Aquest és l’argument de Cordes, el debut en gran pantalla del director Català Jose Luís Montesinos, que fa tres anys va guanyar el Gaudí i el Goya (entre  mots altres premis) amb El corredor. Encara no sabem la data d’estrena del film però sí sabem que el pimer lloc on el podrem veure serà al Festival de Sitges 2019.

La pel·lícula es defineix com a thriller claustrofòbic i s’ha rodat a València entre el gener i el febrer d’enguany en llengua catalana i castellana. Paula del Río (El desconocido La sombra de la ley) i Miguel Ángel Jenner (El príncipe i Isabel) són els protagonistes amb el permís del gos que serà qui realment farà anar de cap a la noia tetraplègica. 

“Diuen que hi ha dues tragèdies a la vida: no aconseguir el que es desitja i aconseguir-ho. La nostra protagonista, Elena, ho aconsegueix … I aquesta serà la seva condemna”, explica Montesinos. “Sempre m’han atret les històries de supervivents, personatges amb dons comunes que han de fer servir tot el seu talent per tirar endavant en circumstàncies extremes. Cordes no serà diferent”.

“Hem construït un thriller de supervivència on es fa el cor fort i on qualsevol petit obstacle suposa un repte descomunal per a la nostra protagonista. La intenció és fer una pel·lícula que atrapi l’espectador de principi a fi, que no doni treva i que faci pensar”, assegura el director tarragoní format al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Co-escrita amb el seu co-guionista habitual, Iakes Blesa, José Luis Montesinos confessa que la idea que vertebra tota la pel·lícula és la frase “també et podria passar a tu”. “Volíem una història veraç, tant a nivell de guió com de rodatge, que transpirés realitat i generés l’angoixa que necessitàvem”, afirma Montesinos.

Cordes és una producció de Bastian Films, Gaia Audiovisuals i Súbete al tren AIE, en coproducció amb Numintec, que compta amb la col·laboració de l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), l’Institut Valencià de Cultura (IVAC) i la participació de TV3.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*