today-is-a-good-day

Les donetes tornen per festes de Nadal

- Advertisement -

L’any 1868, Louise May Alcott publicava una de les novel·les més llegides de la història de la literatura: Little women. L’autora nord-americana va plasmar en una història la seva pròpia experiència. Amb la Guerra Civil  dels Estats Units com a marc històric de fons, quatre germanes, filles d’un metge, es feien dones en un entorn de creixement i evolució personal. Tot i que s’havia titllat com una obra representativa d’una guia sobre com s’havia de comportar una senyoreta, avui en dia es veu des d’una perspectiva molt més feminista i alliberadora. És evident que hem de posar-la en context, però aquesta lectura amb aquest punt de vista més modern ha propiciat, segurament, l’aparició d’un remake al cinema. La pel·lícula s’estrena el dia 25 de desembre.

- Advertisement -

La història de les germanes March ja va ser adaptada al cinema per primer cop l’any 1949 i més tard el 1994, adaptada al castellà amb el nom de Mujercitas  al català amb Donetes. Enguany ens arribarà una nova versió d’aquest clàssic. De fet, i si som sincers, ja ens va arribar un revisionat d’aquesta història l’any passat a través de la BBC i protagonitzada per Maya Hawke (Stranger Things 3), la filla d’Ethan Hawke i Uma Thurman. Però la que ha aixecat més polseguera és la versió que estan preparant Sony i TriStar.

- Advertisement -

Greta Gerwig (Lady Bird) és al directora i guionista d’aquesta nova versió del clàssic i compta amb la participació d’Emma Watson (Beauty and the Beast), Saoirse Ronan (Lady Bird), Timothée Chalamet (Call me by your name), Laura Dern (Big Little Lies) i Meryl Streep (Big Little Lies), entre d’altres.

La pel·lícula s’ha rodat a Boston i això va permetre que es filtressin unes primeres imatges que van fer créixer les expectacions d’aquesta nova producció. Una de les primeres fotografies que ens va arribar va ser a Cambridge (Massachusetts), en la qual hi podem veure neu falsa i d’esquerra a dreta hi trobem Eliza Scanlen (la qual interpreta la petita Beth March), Saoirse Ronan (Jo March, l’escriptora), Emma Watson (Meg March, la germana gran i la que cuida de totes les altres) i Florence Pugh (Amy March, la germana més egoista i avariciosa, però també la més romàntica). Chalamet serà Laurie Laurence, el pretendent; Streep serà la tieta rica de les noies i Dern la mare.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents