‘Mulan’: la guerrera xinesa es prepara per la lluita ‘Mulan’: la guerrera xinesa es prepara per la lluita
Disney estrenarà un nou clàssic en imatge real el març de 2020 ‘Mulan’: la guerrera xinesa es prepara per la lluita

Ja sabem que la nova gallina dels ous d’or de Disney és refer els seus clàssics amb actors de carn i ossos. Els èxits de La bella i la bèstia, Aladdin i Dumbo (per anomenar els últims) han deixat les arques de l’empresa de Mickey Mouse ben plenes i ara arriba el torn de noves adaptacions. Les properes, encara aquest 2019, són El rei lleó i una nova pel·lícula de Malèfica i ja de cara el 2020 la gran aposta és Mulan. L’espera serà llarga però Disney ja ha publicat el primer teaser on, d’entrada podem veure que la directora Niki Caro ha optat per una estètica de wu xia que recorda als clàssics xinesos de Zhang Yimou.

Ja coneixem també la sinopsi oficial que no se separa gaire de la que ja coneixíem del film de 1998. L’Emperador de la Xina emet un decret per reclutar un home per cada família que haurà de servir en l’Exèrcit Imperial per defensar el país dels invasors del Nord. Hua Mulan, filla única d’un condecorat guerrer, es presenta per evitar que el seu ancià pare sigui cridat a files  fent-se passar per un home. Per aconseguir-ho haurà apel·lar a la seva força interior i treure a la llum tot el seu potencial. Segons explica Disney en un comunicat aquesta nova versió  “és una aventura èpica que la transformarà en una guerrera llorejada que la farà mereixedora del respecte de tot un país i motiu d’orgull per al seu pare”.

El casting  l’encapçala l’actriu xinesa Yifei Liu com a Mulan i estarà acompanyada de Donnie Yen com el Comandant Tung; Jason Scott Lee com Bori Khan; Yoson An com Cheng Honghui; Gong Li com Xianniang i Jet Li com l’emperador. La pel·lícula està dirigida per Niki Caro a partir d’un guió de Rick Jaffa & Amanda Silver i Elizabeth Martin & Lauren Hynek basat en el poema narratiu La balada de Mulan.

Hi ha coses a destacar en comparació amb el film animat com la desaparició del simpàtic drac Mushu (amb la veu d’Eddie Murphy) o la incorporació de nous personatges a la trama com el militar que encarnarà Donnie Yen. També s’ha anunciat que no hi haurà cançons pel mig fet que fa que tot plegat tingui una estètica més “adulta” i s’acosti al tipus de film èpic que la Xina acostuma a rodar sobre les seves llegendes i tradicions. La data d’estrena està prevista pel 27 de març. I prepareu-vos perquè la propera serà La sireneta

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*