‘Artemis Fowl’, la nova saga de Disney ‘Artemis Fowl’, la nova saga de Disney
Kenneth Branagh serà l'encarregat de la direcció ‘Artemis Fowl’, la nova saga de Disney

La factoria d’animació més famosa del panorama del cinema treu suc d’allà on pot i omple sales allà on presenta els seus productes. Però hi ha una cosa que no ha aconseguit mai; tenir una saga juvenil comparable a la de Harry Potter de Warner Bros. La Foxho va intentar amb Percy Jackson, però no ho va acabar d’aconseguir. És el torn de la factoria del ratolí.

Disney ha fitxat Kenneth Branagh per posar fil a l’agulla i crear la primera pel·lícula del que ha de ser una saga amb origen literari. La pel·lícula adaptarà el primer llibre d’Artemis Fowl, la famosa saga literària creada per Eoin Colfer. La història és totalment diferent a les del jove mag, però les comparacions són inevitables. Ala saga d’Artemis Fowl hi trobem un món màgic, ple de secrets i un adolescent amb un destí molt especial. L’argument s’ubicarà a Anglaterra, Irlanda del Nord i Ho Chi Minh City. El protagonista,el qual dona nom a la pel·lícula i a la saga, és un jove geni de 12 anys, descendent de la llegendària família de ments criminals, el qual es veurà immers en una batalla on la força i l’astúcia seran la clau per acabar amb una poderosa raça de fades fosques que a la vegada podrien ser responsables de la desaparició del pare del nostre protagonista.

A més, aquest film també representarà el debut del jove actor Ferdia Shaw, qui es posarà a la pell del protagonista. L’acompanyaran Lara McDonnell com a la capitana Holly Short, una elfa lluitadora que l’Artemis segrestarà per demanar un rescat; Judi Dench, com a la Comandant Root, líder dela divisió de reconeixement de LEPrecon, la força policial de les fades; i Josh Gad com a Mulch Diggums, un nan que pateix cleptomania i que la seva missió serà rescatar la Holly.

Com ja és d’esperarel director del film, Branagh hi farà un cameo, però encara no se’n saben detalls. El que sí que ha dit Branagh és que el que pretén fer és una pel·lícula juvenil que plasmi el millor de les sagues juvenils,però també pretén fer-hi reflectir El Padrino, pel fet que el jove Artemis pertany a una família amb negocis qüestionables.

Està previst que arribi als nostres cinemes el 30 d’agost del 2019. Però per anar fent boca ja tenim accés al primer tràiler.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*