Els ‘pelotazos’ de Jesús Gil en una docusèrie Els ‘pelotazos’ de Jesús Gil en una docusèrie
La minisèrie 'El pionero' s'estrena 7 de juliol a HBO Els ‘pelotazos’ de Jesús Gil en una docusèrie

L’empresari Jesús Gil, considerat com una de les figures polítiques més populars a Espanya durant la dècada dels anys 90, és el centra d’atenció d’una docusèrie que promet emocions fortes a la plataforma HBO. La seva vida és considerada també de les més sorprenents i extraordinàries de les darreres dècades a Europa. Va ser l’únic que va trencar els esquemes al món de la política, el futbol i la construcció. Però també considerat com un personatge polèmic, excèntric i entabanador, ja que va saber connectar amb la gent i va ser adorat pels mitjans de comunicació nacionals.

L’empresari va viure desafiant constantment les lleis i va ser perseguit per la justícia al llarg de molts anys, la qual va acabar intervenint judicialment a l’Atlético de Madrid i el van inhabilitar com a alcalde de Marbella. Sota el títol El pionero, la sèrie farà un repàs al llarg de la vida de Jesús Gil a través de nombroses imatges d’arxiu, material inèdit i entrevistes exclusives amb persones clau en la seva trajectòria. Barcelona acollirà una preestrena de la sèrie a la Sala Phenomena aquest dimarts 2 de juliol organitzada amb el Serielizados Fest. 

La minisèrie de no-ficció d’HBO es compon de 4 capítols, de 60 minuts de durada cadascun, i que arriben a la petita pantalla semanalment a partir del 7 de juliol. La direcció recau sobre Enric Bach (Un domingo en Brazzaville) i el llançament no només tindrà lloc a Espanya, serà una estrena mundial.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*