‘The dead don’t die’ ve carregada de zombies ‘The dead don’t die’ ve carregada de zombies
La pel·lícula va ser l'encarregada d'inaugurar el Festival de Cannes ‘The dead don’t die’ ve carregada de zombies

El gènere zombie continua de moda. Malgrat semblar esgotat, sempre té un as sota la màniga i sap com sorprendre els seguidors del terror. Recentment, es va publicar el tràiler de la nova i hilarant producció del cineasta Jim Jarmush (Paterson o Only Lovers Left Alive). Sota el títol The Dead Don’t Die el film promet molta comèdia, terror i zombies i compta amb un elenc de luxe.

Ara bé, la gran sorpresa va arribar quan es va anunciar que la pel·lícula inauguraria la 72 edició del Festival de Cannes i també competiria per la Palma d’Or (no la va acabar guanyant), tot i que habitualment els films que obren el certamen resten fora de competició. El fet que una producció de terror i comèdia donés el tret de sortida al festival de renom s va deure al fet que es classificar com “una subversió humorística i, en ocasions, aterradora del gènere, però també perquè rendeix un homenatge al mateix cinema”. 

La història se centra en una petita localitat de Centerville, on els morts vivents tornen a la vida i un grup variat i bastant peculiar de personatges hauran de fer-los front amb el que trobin pel camí. L’elenc està encapçalat per Bill Murray, Adam Driver i Tilda Swinton, a qui se sumen Tom Waits, Steve Buscemi, Danny Glover, Chloë Sevigny, RZA, Selena Gómez, Rosie Perez, Carol Kane i, fins i tot, Iggy Pop, que es ficarà sota la pell d’un mort vivent. Aquestes són algunes de les estrelles que es deixen veure al primer avançament, però és probable que n’hagin deixat alguna per sorprendre l’espectador. Tant la direcció com el guió van a càrrec del mateix Jim Jasmush, la icona indie que el 2013 es va enfrontar als vampirs i ara s’atreveix amb els no morts. 

El proper 28 de juny arriba a les nosres pantalles aquesta nova aproximació al gènere de zombies de la mà del director americà.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*