today-is-a-good-day

Steven Spielberg reinventa ‘West Side Story’

- Advertisement -

El director Steven Spielberg canvia d’aires després de Ready player one (2018) i torna a la vida un dels clàssics indiscutibles de l’època daurada de Hollywood. L’any 1957 es va estrenar a Broadway el musical West Side Story amb direcció i coreografia de Jerome Robbins i va ser nominada a 6 premis Tony. El to fosc de l’obra, les sofisticades melodies i posades en escena van marcar un punt d’inflexió al món del teatre nord-americà, ja que també tractava problemes socials d’aquella època. Per això no es va trigar gaire a dur a la pantalla gran aquesta producció i va ser l’any 1961 quan s’estrenava de la mà del mateix Jerome Robbins i Robert Wise amb un elenc encapçalat per Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno, George Chakiris i Russ Tamblyn. Els capricis del destí (i de la Covid-19) han volgut que 60 anys després el director de Jurassic Park revisi el film que es va estrenar el Nadal del 2021. Aquest 2 de març, arriba ja a Disney + amb l’aval extra de 7 nominacions als Oscars incloent la de Millor Pel·lícula i Millor Director. En aquesta crítica d’Ignasi Juliachs podeu llegir molt més sobre el remake.  

‘West Side Story’, remake tant innecessari com satisfactori

Un amor quasi impossible

- Advertisement -

La història és una adaptació lliure i moderna de l’obra de William Shakespeare, Romeu i Julieta. Se centra al West Side de Nova York, un barri marginal on dues bandes del carrer es disputen l’hegemonia: els ‘sharks’ són porto-riquenys i els ‘jets’, d’ascendència irlandesa. El cap dels primers és en Bernardo, que viu amb la seva germana Maria, la qual acaba d’arribar a la ciutat. Una nit, a un ball, coincideixen els dos grups i s’acaba desencadenant una violenta baralla. Però l’amor sorgeix entre la Maria i en Tony, un antic membre dels ‘jets’.

- Advertisement -

L’elenc compta amb un repartiment de més de 50 actors, cantants i ballarins per interpretar els Sharks i els Jets, rivals de la clàssica història d’amor. Bona part del càsting va sortir del mateix Broadway d’on Spielberg va pescar part de l’elenc protagonista. Ansel Elgort (Tony) i la debutant Rachel Zegler (María) es posan a la pell dels protagonistes molt ben acompanyats d’Ariana DeBose (Anita), David Álvarez (Bernardo), Josh Andrés Rivera (Chino), Corey Stoll (Teniente Schrank) i Brian d’Arcy James (Sargento Krupke). El personatge de Riff (líder dels Jets) l’interpreta l’actor Mike Faist (Dear Evan Hansen i Newsies) i l’actriu i ballarina porto-riquenya Ana Isabelle interpretarà Rosalía, la companya de feina de la Maria. La directora d’audicions, Cindy Tolan, va veure a més de 30.000 artistes i el resultat serà el debut en cinema per a més de 50 membres del seu elenc.

Rita Moreno que va interpretar la millor amiga de la protagonista fa 60 anys torna West Side Story donant vida a la Valentina un personatge que a l’original era en Doc (Kevin Young) A més, Moreno és una de les productores executives del film. Està produïda i dirigida per Steven Spielberg a partir del llibret creat per Tony Kushner, guionista nominat a l’Oscar i dramaturg guanyador del Premi Pulitzer. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents