‘Dark’: la sèrie més fosca torna a Netflix ‘Dark’: la sèrie més fosca torna a Netflix
8 capítols ambients al 2052 estan disponibles a partir del dia 21 de juny ‘Dark’: la sèrie més fosca torna a Netflix

L’any 2017, Netflix va estrenar la sèrie Dark, i va esdevenir així la primera ficció original de producció alemanya per a la plataforma. L’acció se situava al voltant de la desaparició d’un jove i quatre famílies que intentaven entendre els fets que passaven, ja que de mica en mica es va desvetllant un misteri retorçat que abasta tres dècades. A la vegada, hi ha desaparicions que deixaran al descobert les dobles vides i les relacions esquerdades de les famílies, tot al voltant d’un seguit de fets sobrenaturals.

Ha estat creada per Baran bo Odar i Jantje Friese, mentre que la producció recau sobre els mateixos de la guanyadora de l’Oscar La vida de los otros (Das Leben der Anderen). “Varem tenir absoluta llibertat creativa. Varem poder fitxar els actors que volíem i que millor encaixaven amb els papers. Netflix ens va donar un pressupost, un parell de notes i ens va deixar fer”, declara el cineasta Odar.

Abans d’estrenar-se ja s’havia comparat amb un altre sèrie d’èxit com Stranger Things, ja que també partia de la desaparició d’un nen a un petit poble. Però a mesura que va avançant la trama, va esdevenint un thriller de viatges en el temps on els personatges van evolucionant i s’ha d’estar molt pendent per tal de no perdre el fil per les diverses línies temporals, ja que la línia principal se situa al 2019, però també viatja al passat dels anys 1986 i 1953, amb lapses de temps separats per 33 anys. 

El rodatge de la segona temporada va tenir lloc de juny a novembre del 2018 a Berlín i rodalies. La segona entrega tindrà 8 capítols d’uns 60 minuts de durada cadascun i arriba a la plataforma streaming el 21 de juny.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*