‘Godzilla 2’: el retorn del rei dels monstres ‘Godzilla 2’: el retorn del rei dels monstres
La secuela del film 'Godzilla' (2014) arriba les nostres pantalles el proper 21 de juny ‘Godzilla 2’: el retorn del rei dels monstres

Al 2014, hi va haver un reinici de la franquícia Godzilla, de la mà de Warner Bros i Legendary Entertainment, que va en companyia de l’estudi original japonès Toho (queden al marge els altres films nipons com Shin Godzilla i les que en seguiran). El 21 de juny arribarà la segona entrega sota el títol Godzilla: King of the Monsters, amb un clar homenatge al film del 1956 d’Ishiro Honda, mestre en la direcció de kaijus (3a entrega de les originals, que es va anomenar igual). I ja es va anunciar pel 2020 una lluita amb Godzilla vs King Kong, la qual també va tenir la seva primera versió al 1962, dirigida pel mateix cineasta.

El film marcarà un enllaç amb les properes entregues del nou univers que inclou mítiques criatures com Rodan, Mothra o King Ghidorah, tal com es va poder veure a l’escena post-crèdits de Kong: Skull Island (2017) es fa referència a altres monstres per la seva col·lecció. La producció serveix com a avantsala per a Godzilla vs Kong que arribarà a les pantalles un any més tard, al 2020. Tot aquest món s’ha anomenat MonsterVerse, ja que es tracta d’una franquícia i univers cinematogràfic compartit, es podria comparar en una altra escala, a l’univers Marvel basat en els còmics, però no arriba al mateix nivell ni produccions, tot i que pot representar una ajuda a Warner, ja que el seu univers DC no acaba d’assolir els números esperats. Així doncs, tindrem una sèrie de pel·lícules de monstres protagonitzades per dos gegants: Godzilla i King Kong i centrada en “Monarch” (l’agència secreta del govern del qual en va sorgir a Godzilla 2014).

La idea principal és la de crear un nou catàleg amb tots els kaijus assassins coneguts, tot i que no sempre són malvats, simplement, la societat els força a què ho siguin. Els dos grans monstres protagonistes, que ja han aparegut no són els únics que habiten la Terra. Altres colossals criatures la poblen, algunes són prou conegudes pels fans del gènere tot i que per a molts seran éssers totalment nous. I és que Mothra (una mena d’arna/papallona gegant), Rodan (ocell tipus Pteranodon també de gran envergadura) i King Ghidorah (drac daurat de tres caps i dues cues, sol ser antagonista de Godzilla i Mothra) es mostren al final de Kong en forma d’imatges o dibuixos als protagonistes del film, però probablement no en seran els únics i el món s’anirà expandint.

Es juga amb la Teoria de la “Terra Buida”, que assegura que a l’interior de la Terra hi ha un altre planeta amb el seu Sol intern i tot el que implica, on habiten monstres gegants i que té com a lloc d’entrada des de la superfície de l’illa Calavera d’en Kong i un altre desconegut. Aquest fet justificaria l’aparició dels monstres per alguna escletxa entre ambdós móns.

La trama tindrà lloc 5 anys després dels fets que van transcórrer a l’original on el kaiju ha romàs ocult dels humans. A la Terra s’està vivint una temible guerra i els seus habitants patiran quan entre els camp de batalla l’equip de kaijus. Els humans són la infecció que emmalalteix el planeta i són els monstres la manera en què la Terra combat aquesta malaltia. A part, una mare i la seva filla (interpretades per Farmiga i Bobby Brown, respectivament) són segrestades per Monarch, que té el seu propi pla pels monstres. La cinta està dirigida per Michael Dougherty (Krampus o Trick or Treat), mentre que l’elenc està encapçalat per Millie Bobby Brown (sèrie Stranger Things) juntament amb Vera Farmiga (saga The Conjuring o sèrie Bates Motel), Bradley Whitford (sèrie The Handmaid’s Tale o Get Out), Charles Dance (remake Ghostbusters o Child 44), Sally Hawkins (The Shape of Water o Paddington), entre d’altres. Tot just s’acaba de presentar el  tràiler final, el qual mostra més detalls sobre l’equip de kaijus:

Malgrat que en altres països ja la poden gaudir des de fa un mes, aquí es podrà veure a partir del proper divendres 21 de juny. Els rumors comencen a circular i suggereixen que King of the Monsters tindrà una escena post-crèdits protagonitzada pel misteriós personatge interpretat per Charles Dance. Aquest ha estat objecte de diverses especulacions després del seu debut al primer tràiler del film on només es limita a dir: “llarga vida al Rey”. Les teories apunten que Dance estaria interpretant a un envellit James Conrad, és a dir, el personatge de Tom Hiddleston a Kong: Skull IslandSigui com sigui, aquest home tindrà una major importància als films posteriors.

El cineasta Michael Dougherty va anunciar a les xarxes socials, amb diversos mesos d’antel·lació, que dóna per finalitzat el seu projecte sobre la criatura:

Fa uns mesos es van presentar els pòsters de la resta de criatures que acompanyaran a Godzilla en aquesta nova entrega:

 

 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

 • Avatar

  Eloi Bigas

  28 de Maig de 2019 #1 Author

  Hostia, si Charles Dance fa del personatge de Tom Hiddleston envellit em moro!
  A mi que em perdonin, però tant Godzilla com Kong Skull Island em semblen excel-lents. Poques pelis d’acció tenen aquesta fotografia, aquests colors, aquests efectes digitals i aquest ritme infalible. En 2 dies veig Godzilla King of Monsters i les expectatives no podrien ser més altes!!

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*