Nous personatges i trames de ‘Merlí: sapere aude’ Nous personatges i trames de ‘Merlí: sapere aude’
La sèrie arribarà primer a Movistar + i, un any més tard, a TV3 Nous personatges i trames de ‘Merlí: sapere aude’

Després del gran èxit de la sèrie de TV3 Merlí, amb tres temporades acumulades i disponibles a TV3 a la carta i també al catàleg de Netflix, TV3 va confirmr que hi haurà un spin-off. La nova sèrie portarà el títol de Merlí: Sapere Aude i s’ubicarà uns quants anys després de la mort del professor de filosofia. El rodatge  va arrencar el 20 de maig i tindrà lloc en localitzacions com la Universitat de Barcelona, ​​el Barri Gòtic, el Raval o la platja de Barcelona, ​​i durarà unes 10 setmanes. El protagonista serà en Pol, interpretat per l’actor català Carlos Cuevas, en el moment d’iniciar els seus estudis a la Facultat de Filosofia. L’argument girarà entorn d’aquest personatge per mirar de resoldre dubtes de la seva vida com, com viu en Pol la seva vida sense Merlí, com s’adapta a la facultat, quines noves amistats tindrà o si s’enamorarà. La direcció tornarà a caure a les mans del creador de Merlí, Héctor Lozano, qui dirigirà i escriurà aquesta nova sèrie.

Al repartiment encapçalat per Carlos Cuevas, que torna a donar vida al Pol, s’incorporen cares noves. Destaca la participació de l’actriu María Pujalte (Periodistas, 7 vidas, Los misterios de Laura), que encarnarà la Bolaño, nova mentora del protagonista i, d’alguna manera, la nova Merlí de la sèrie. Els personatges són els següents.

Pol Rubio (Carlos Cuevas)

El Pol de l’institut era popular, xulo, cregut i orgullós, però a la Universitat les coses són diferents. Després de la mort del Merlí, se sent perdut i sol. Merlí: Sapere Aude mostrarà un Pol més insegur i indecís a l’hora de prendre decisions o d’acceptar qui és. 

Bolaño (María Pujalte)

Atenció que és la nova Merlí. En arribar a la universitat, el Pol coneixerà aquesta professora, que es convertirà des del primer dia en la seva motivació principal de la carrera de filosofia, encara que això no vol dir que la Bolaño no dubti a donar-li canya. Bolaño és una dona de caràcter fort, mordaç i sense vergonya, però també molt diferent al professor Bergeron. Molt irònica i crítica en les seves classes, però també en la seva vida en general.

 

Bruno Bergeron (David Solans)

D’aparença extravertida i actitud irònica, Bruno sent una gran debilitat pel Pol, després de tot el que han viscut junts. Després de la mort del Merlí, ha d’afrontar la nova situació de casa seva. Igual que amb el Pol, es podrà veure el Bruno començant una vida nova a la universitat, on estudia història.

Rai (Pablo Capuz)

El nou i arrogant amic del Pol, que aconsegueix posar malalt dels nervis el nostre protagonista amb la seva actitud xulesca. Malgrat el constant estira-i-arronsa que mantenen i de venir de mons totalment oposats, naixerà una amistat molt forta entre tots dos. El Rai viu sol amb la seva mare, la Vicky, amb qui té una relació molt distant.

Minerva (Azul Fernández)

És una estudiant argentina, extravertida, alegre, captivadora i molt pròxima a aquells que l’envolten. Minerva és companya de classe i del grup d’amics del Pol de la universitat. Es troba en una constant lluita per poder mantenir-se econòmicament mentre cursa els seus estudis de Filosofia.

Primer a Movistar +, després a TV3

Aquesta serà la primera sèrie original Movistar + rodada en català i TV3 l’oferirà un any després de l’estrena. És a dir, seguirà un camí paral·lel al que ja va seguir la sèrie La catedral del mar. Com totes les sèries de producció original estarà disponible sencera sota demanda en exclusiva a Movistar+. L’estrena, doncs, serà primer a Movistar+ a finals del 2019. La ficció creada per Héctor Lozano continuarà sent escrita per ell mateix i produïda per Veranda TV, pel mateix equip creatiu i tècnic de les temporades anteriors, per garantir-ne el segell que va agradar tant als seguidors de la sèrie original.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*